PC

Detalii despre AMD Ryzen 3 1200

Seria  de procesoare Ryzen 5 va fi lansată săptămâna viitoare, iar cândva din ce-a de-a doua jumătate din an ar trebui să ne așteptăm la apariția seriei Ryzen 3. Însă nu trebuie să stăm câteva luni cu ochii în soare, așteptând detalii, fiindcă primele informații despre seria R3 și-au făcut apariția.

Informația vine de la lista de procesoare suportate pentru una din plăcile de bază ASRock. Aici este trecut destul de clar procesorul Ryzen 3 1200, care vine cu o frecvență de bază de 3.1GHz, 2MB de memorie cache și in TDP de 65W.

Acest TDP pare cam mare, considerând că vorbim de un procesor care ar trebui să aibă doar 4 nuclee și care funcționează la o frecvență destul de mică. Prin comparație, un R7 1700 de 3GHz are o limită termală de tot 65W, asta deși are 8 nuclee. O explicație ar putea fi că AMD a folosit pentru seria R3 modelele Ryzen care n-au atins un nivel de eficiență suficient de ridicat cât să fie folosite la R5.

Nu sunt detalii despre suportul pentru nuclee virtuale, iar din moment ce nu are un X în nume, foarte probabil nu va avea suport prea bun pentru XFR.

Lansarea oficială a procesoarelor Ryzen 3 va avea loc în a doua jumătate din 2017.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button