MORE

Despre VIP-uri, media si tehnologie

Toata lumea foloseste Wikipedia. Fie pentru referate, pentru informatii sau cultura generala. Recent, cei de la Wikipedia au dezvoltat un nou proiect, prin care vor sa pastreze vocile celebritatilor.

Cei de la Wikipedia au anuntat un nou proiect numit WikiVIP, prin care doresc sa adauge vocile celebritatilor in enciclopedie. WikiVIP sau “Wikipedia Voice Intro Project” isi propune sa pastreze vocile oamenilor in istorie, schimband modul in care conservam istoria omenirii. Proiectul a inceput cu vocea lui Stephen Fry care a fost adaugata paginii lui de Wikipedia. Comapnia isi propune sa ceara mici inregistrari celebritatilor precum Katy Perry, Brack Obama, Bill Gates, ce urmeaza sa fie adaugate paginilor Wikipedia. Toti cei ce au pagini pe Wikipedia despre ei, sunt incurajati sa contacteze echipa WikiVIP cu inregistrari cu vocea lor, indiferent daca sunt sau nu somitati.

Interesant este faptul ca acest nou proiect poate genera o miscare cu totul noua, in care oamenii sa isi creeze pagini de Wikipedia, cu tot cu inregistrare audio, pentru a fi pastrati si ei intr-un fel sau altul in istorie. Si tot oamenii sunt cei care genereaza continutul online. Iar in ultima vreme aplicatia Pinterest a fost mult mai folosita decat emailul pentru a transmite informatii pe internet.

In anul 2013 Pinterest a devenit a treia cea mai folosita platforma pentru raspandirea informatiei, fiind depasita doar de Facebook si Twitter. Cresterea brusca a popularitatii aplicatiei este datorata in principal femeilor, care s-au folosit de Pinterest pentru a distribui poze cu tinute si coafuri, retete, tutoriale de machiaj si stiri despre vedetele preferate. Acest lucru va atrage multi comercianti pe platforma, deoarece pe Facebook, oamenii distribuie mai degraba poze cu copii lor decat cu noua pereche de pantofi.

Problema in acest moment este ca nu se stie cum vor reactiona oamenii la reclame printre pin-urile lor. Ca tot veni vorba de reclame, putem vorbi putin si despre marketingul online si cat de mult a crescut acesta in 2013.

Desi mediul online creste rapid, iar comerciantii se indreapta catre aceasta zona din ce in ce mai mult, totusi cifrele raman mici. In 2013, reclamele pe internet au reprezentat doar 4,5% din totalul reclamelor din an. Grosul ramane in continuare in zona televiziunii, unde companiile par sa investeasca din plin. Tocmai de aceea, reclamele pe internet au inceput sa mearga spre zona de video, cum ar fi canalele de Youtube. Plusul pe care il au companiile pe internet, este faptul ca isi pot raspandi reclamele si pe telefoanele si tabletele utilizatorilor.

Factorul cel mai interesant este cum aceste doua industrii, televiziunea si onlineul, pot lucra impreuna pentru a oferi comerciantilor un pachet complet. Toti ascultam muzica, fie folosind radiourile online sau folosind serviciii precum Spotify. Acum cu Chrome poti transforma Youtube-ul in radio.

A aparut o noua extensie a brawserului Chrome in versiune beta momentan, ce iti permite sa asculti muzica prin Youtube. Streamus este foarte usor de folosit, iti permite cautarea melodiilor direct din search-bar. Iti poti crea pana si propriile playlisturi. Exista pana si varianta Radio, care iti sugereaza melodii in functie de muzica pe care o asculti in general. Google inca nu a avut o reactie la aceasta extensie pentru Chrome, dar ne asteptam la una in curand.

Si ca tot i-am mentionat pe cei de la Google, putem sa ne aruncam o privire la noua lor achizitie, programul britanic DeepMind, care se refera evident la inteligenta artificiala, pentru nu mai putin de 400 de milioande de dolari.

Se pare ca scopul celor de la Google cu aceasta achizitie, este sa imbunatateasca livrarea de publicitate directionata pentru utilizatori. Proiectul Deep Mind a fost fondat de un neurolog si de un jucator de sah. Compania are o echipa de 50 de persoane, care au reusit sa stranga finantare de 50 de milioane de dolari numai pana in 2012. Deep Mind combina cele mai noi tehnici de invatare automata si sisteme din neurostiinte pentru a construi algoritmi generali de invatare  mai puternici. Google nu a comentat in legatura cu pretul noii sale achizitii, iar cei de la Deep Mind nu au facut nici o declaratie. Totul se leaga de un val de achizitii al celor de la Google in ultima vreme, importante de mentionat fiind Boston Dynamics, firma de roboti militari si Nest, compania care produce termostate inteligente.

Daca ar fi sa ne speriem, am spune ca Google ne va cumpara pe toti. Dar pana sa se ajunga acolo, speram ca toate aceste achizitii sa insemne un progres si ne asteptam sa vedem noi produse scoase pe piata de cei de la Google.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button