Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Designul urmatorului iMac este scos direct din filmele SF

Apple ar putea schimba designul urmatorului iMac dupa 16 ani. Inca de pe atunci, compania a pastrat designul deja emblematic al PC-ului All-in-One, insa este timpul pentru o schimbare. Iar aceasta pare a fi una radicala fata de ce avem acum: o bucata de sticla curbata care sta pe birou, asemanatoare cu un panou de comanda din seria Star Trek.

Aceasta este o imagine a patentului iMac inregistrat de Apple sub numele de Electronic Device with Glass Housing Member si descrie o singura bucata de sticla super subtire care formeaza o curba intre birou si ecran. Baza curburii este plata si ii permite sa gazduiasca si tastatura si trackpad-ul. Partea de sus a curburii nu va gazdui nici un fel de electronica cu exceptia ecranului. Tot ce inseamna inima computerului va fi inclusa in spate, in baza intregului ansamblu si tot acolo vom gasi si toate porturile de conectivitate.

Acest design este interesant si datorita faptului ca stand-ul ar putea gazdui chiar si o tastatura capacitiva, poate cu haptic feedback. Pana la urma, Hendren (designer de produs pentru Macintosh Architecture Group) a mai lucrat in trecut la designul unui MacBook cu tastatura touchscreen integrata.

*designul pentru noul iMac in stanga, iar in dreapta avem ceea ce pare a fi un docking station pentru MacBook.

Dar stati! Asta nu este tot: in figura de mai sus, in partea dreapta mai exact, vedem ceea ce pare un iMac cu posibilitatea de a andoca un MacBook. Pare a fi un fel de accesoriu cu ecran pentru laptop, iar prin perforatia de sub ecran ar intra partea de jos a laptopului. Nu vad insa sensul unui astfel de dispozitiv, cand poti cumpara la fel de usor un ecran separat pe care sa-l conectezi prin Thunderbolt, dar poate inginerii Apple pot sa explice mai bine decat mine.

Oricum ar fi, Apple sunt recunoscuti pentru inovatiile aduse, chiar daca mai tarziu decat alti producatori si daca este ceva ce vor avea mereu peste competitie, este calitatea produselor in orice categorie de pret, fie ca vorbim de cele mai ieftine modele din serie, fie ca urcam spre flagship-uri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button