GamingPC&ConsolesTech&IT

Denuvo reduce performanța PC-urilor în Devil May Cry 5

Varianta de PC a lui Devil May Cry 5 se bucură de foarte mult succes în acest moment, dar pare că vine cu o mică problemă, Denuvo.

DRM în general în general nu este o idee bună de la sine, dar în acest caz Denuvo pare să continue să provoace probleme de performanță. Nu este vorba de vreun zvon de această dată, sau de vreo presupunere, ci de un fapt demonstrabil și repetabil. Cum? Atunci când jocul a fost lansat pe Steam avea un executabil ce nu conținea DRM, menit pentru dezvoltatori. Acea variantă a jocului a fost descărcată de cei dornici să îl butoneze, care ceva mai târziu, când Devil May Cry 5 a fost actualizat, au sesizat o scădere a numărului de cadre pe secundă.

Cât de mare era? Asta variază, dar în unele cazuri a fost raportată ca fiind de 20 de cadre pe secundă. Merită subliniat că este vorba de 20 din aproape 200, așa că nu este tocmai sfârșitul pământului. Dar când Digital Foundry a început să ia la bani mărunți impactul performanței, a ieșit ceva destul de nefericit la iveală. Un i5 8400, procesor cu 6 nuclee fizice ce funcționează la 3.8GHz, pe nivelul minim de detaliu al jocului, la o rezoluție umilă de 480p, în așa fel încât placa video să nu fie un factor, rulează Devil May Cry 5 cu în jur de 13 cadre pe secundă mai lent. Iarăși, sunt 13 din 180 și ceva, așa că este o scădere de aproximativ 7%, dar tot este dezamăgitor.

7% este genul de spor de performanță pe care îl vezi adesea de la un update de driver, sau ocazionalul de la saltul la o generație semi-nouă de plăci video. Ca acesta un asemenea spor să fie negat doar pentru DRM este foarte nefericit. Dar având în vedere cât de rapid tinde să pice Denuvo în ultima vreme, Capcom probabil îl va scoate, așa cum a făcut și cu Resident Evil 7.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button