PC&Consoles

Denuvo a fost spart, cel putin la Rise of the Tomb Raider

Solutia de DRM Denuvo s-a dovedit pana acum a fi foarte eficienta la a impiedica pirateria jocurilor. Cu putin noroc, asta a avut si un efect pozitiv asupra vanzarilor jocului, pentru ca ragazul pare sa fi expirat.

Internetul clocoteste acum cu vesti si anumite dovezi care indica realizarea unui crack functional pentru varianta de Denuvo folosita in Rise of the Tomb Raider. Din fericire pentru cei de la Square Enix, acest crack inca nu este disponibil publicului larg, asa ca ultima aventura a Larei Croft inca mai trebuie cumparata pentru a fi jucata.

Un clip video si-a facut aparitia pe internet, care arata procesul prin care Denuvo poate fi indepartat din Rise of the Tomb Raider. Clipul este in rusa si detaliza procesul de crack-uire, folosind Total Commander, pe parcursul unui sfert de ora. Daca vreti sa vedeti totul, puteti viziona clipul accesand acest link.

Rezultatul final indica posibilitatea ca Rise of the Tomb Raider sa fi ramas fara protectie, dar nu ruleaza tocmai grozav. Nu se stie daca a fost pentru ca sistemul pe care jocul era rulat nu avea suficienta putere, sau pentru ca Denuvo inca mai avea componente care incearca sa descurajeze pirateria. Nu de alta, dar numeroase jocuri au avut sisteme de DRM care atunci cand erau indepartate provocau anumite anomalii, Batman Arkham Asylum fiind un exemplu excelent. La vremea sa, jucatorii care l-au piratat se plangeau pana si pe forumul oficial de bug-uri care existau doar pentru ca jucau varianta crack-uita.

Denuvo pana acum a facut o treaba foarte buna la protectia jocurilor, insa fara a fi o durere masiva pentru cei care le-au cumparat. Chiar daca unele dintre ele au mai fost sparte, complexitatea sa creste de la o luna la alta, asa ca intr-un viitor apropiat ar trebui sa ofere protectie totala.

[Torrentfreak]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button