PC&Consoles

Demon’s Souls este jucabil pe emulatorul de PS3 RPCS3

Dark Souls este o serie foarte îndrăgită de mulți gameri din întreaga lume. Și deși portarea primului joc a fost una care e departe de a fi jucabilă fără un controller și/sau câteva moduri instalate ulterior, lansarea primului Dark Souls pe PC a fost primită cu entuziasm din partea fanilor.

Moderii au finisat ceea ce producătorii au lăsat neterminat, iar câțiva ani mai târziu și după mai multă experiență acumulată pentru această platformă, From Software aduce variante mai bune de PC la portările jocurilor ce au urmat, Dark Souls II și Dark Souls III.

Singurul titlu care mai lipsește de pe PC pentru a completa această serie este chiar primul joc, care a și declansat de altfel toată mania. Demon’s Souls a fost lansat în 2009, și este până în acest moment un titlu exclusiv pentru PS3. Creatorii emulatorului RPCS3 lucrează de ceva vreme la emularea sa, însă fără prea mult succes. Până nu demult programul în care era rulat producea crash-uri destul de des în momentul încărcării, ceea ce făcea progresul jocului să fie frustrant și foarte anevoios. Existau și diverse probleme la partea de sunet, care avea tendința să se întrerupă, ceea ce ducea la rândul său la o blocare a întregului joc.

Cu ultimul update însă, jocul a primit statutul de „jucabil”. Problemele de stabilitate au fost înlăturate. Deși este foarte slab optimizat și are nevoie de hardware foarte puternic pentru a putea rula, stadiul în care se află emularea lui Demon’s Souls este un pas înainte în direcția cea bună. Demo-ul de mai jos este realizat pe un calculator alimentat de un procesor Intel i7-6700K, deci deși stabil jocul este în continuare destul de dificil de rulat pe un PC.

Dacă nu aveți un PS3 și vreți să experimentați pe PC primul titlu ce a stat la baza unei serii celebre, RPCS3 reprezintă momentan cel mai bun compromis. Mai multe detalii găsiți pe site-ul emulatorului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button