Tech&ITȘtiri

Dell lansează la CES 2023 unul dintre cele mai avansate monitoare din lume

Vin noutățile pe bandă rulantă din Las Vegas, acolo unde are loc CES 2023. Printre producătorii de top care își etalează cele mai noi produse se numără și Dell, care tocmai a arătat lumii concurentul lor pentru extrem de scumpul Pro Display XDR de la Apple, și pare că va fi o bătălie pe cinste între cele două.

Dar să trecem prin revistă specificațiile impresionante pe care acest Dell 6K UltraSharp. În primul rând, rezoluția de 6144 x 3456 este chiar o idee mai mare decât cea pe care o găsim pe Pro Display XDR (6016 x 3384), chiar dacă nu cu mult. În plus, Dell spune că acest monitor este primul din lume care folosește tehnologia IPS Black, care promite un negru cu până la 40% mai închis decât la panourile IPS tradiționale.

Probabil cea mai interesantă și folositoare adiție la acest monitor Dell este hub-ul de porturi pe care îl găsim pe spatele carcasei. Cele două porturi Thunderbolt 4 sunt cu siguranță principala atracție, acesta fiind cel mai nou și mai performant standard. Mai mult, pe lângă viteza de transfer amețitoare de 40Gb/s, aceste porturi suportă și încărcare rapidă la 140W pentru laptopuri și telefoane.

Las mai jos un tabel complet de specificații:

Ecran 31,5 inch IPS Black
Rezoluție 6K 6144 x 3456
Certificare HDR 600
Acuratețea culorilor 99% DCI-P3
100% sRGB
Webcam 4K HDR
Difuzoare 2x 14W
Microfoane 2 integrate
Conectică 2x Thunderbolt 4 cu încărcare rapidă la 140W
3x USB-C
2x USB-A
HDMI 2.1
mini DisplayPort 2.1
Ethernet 2.5Gb
2x USB-C și 1x USB-A pe un panou frontal
Compatibilitate Windows și Mac

Așa cum ai citit mai sus, o altă chestie foarte interesantă este acel webcam cu rezoluție… 4K! De-acum colegii tăi te vor vedea cu alți ochi atunci când te conectezi la call-ul ăla odios de pe Zoom la 9 dimineața. Lăsând gluma la o parte, consider că e o funcție foarte interesantă și extrem de utilă dacă ești cineva care se folosește de webcam sau de o cameră video separată des.

Dell spune că acest monitor va fi disponibil la vânzare în prima jumătate a anului acesta. Încă nu știm prețul, dar cred că va fi unul substanțial mai mic decât costul unui Pro Display XDR. Sigur, cel făcut de Apple arată și e construit mai bine, dar dacă nu te interesează asta și vrei cel mai bun bang for the buck, acest monitor va ajunge sigur pe lista ta de cumpărături.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button