MORE

Review Dell Latitude 12 Rugged Tablet – tableta durabila

Atunci cand iti cumperi un laptop sau o tableta, in mod normal nu iti inchipui cum bati cuie cu el sau dai cu el de pereti. Spunem in mod normal, pentru ca exista o serie de laptopuri pe piata, adresat celor mai activi dintre noi, serie in care se incadreaza si Dell Latitude 12 Rugged Tablet.

Sunt putini producatori care aleg sa produca astfel de laptopuri, Panasonic cu linia ToughBook sau Toshiba numarandu-se printre acestia. Dell produce astfel de masinarii durabile de ceva timp, iar seria Rugged este un real succes pentru segmentul de public caruia se adreseaza. Adica cei care se plimba pe munte, folosesc utilaje de mare putere sau, de ce nu, chiar in razboi.

Dell Latitude 12 Rugged Tablet 1

Dell Latitude 12 Rugged Tablet este mezinul familiei, gandit pentru publicul extrem de activ, avand cetificare IP-65, asta insemnand ca este o tableta rezistenta la apa, este cat se poate de capabila sa reziste la temperaturi de pana la -29 de grade si… in mod surprinzator, cu  Latitude 12 poti bate si cuie sau te apara de flacari superficiale. Acest Rugged Tablet rezistand pana la temperaturi de 63 de grade. Iar aici discutam exclusiv de constructia laptop-ului.

 Latitude 12 Rugged Tablet este gandit sa infrunte cele mai vitrege conditii, de la capacele care acopera conectica, pana la ecranul touch, totul este capitonat, acoperit sau asigurat intr-un fel. Spunem asta pentru ca am reusit sa scapam tableta de doua kilograme pe jos de cateva ori, voit evident, iar aceasta nu a avut nici macar un sughit, reusind sa functioneze exemplar, ba chiar tableta a ramas intacta si dupa contactul cu asfaltul dur.

Nici tastatura nu este rea, cu toate ca este un atasament gandit pentru confortul utilizatorului, tableta putand sa fuctioneze la fel de bine si fara atasamentul in cauza. Aceasta este un cover mai mult si o protectie in plus in al doilea rand, Dell alegand sa lege tastatura de tableta printr-o serie de magneti. Nu sunt cei mai puternici magneti din pacate, cover-ul in care se afla si tastatura reusind sa fie scos destul de repede. Este un lucru bun sau rau, in functie de cum privesti situatia.

Dell Latitude 12 Rugged Tablet 2

De partea tehnica am fost impresionati de viata bateriei, Latitude 12 avand o durata de viata de 8 ore si cateva minute. Nu este primul device durabil cu o durata de viata a bateriei atat de mare, dar faptul ca are doua baterii pe care le poti schimba intre ele, il pune pe Latitude 12 in fata competitorilor.

Pentru cei care se asteapta la o super tableta de 11.6 inci, capabila sa infrunte elementele si cu super putere de procesare, acestia trebuie sa isi aduca aminte ca acest Rugged Book este o tableta in primul rand. Dotarile sunt destul de bune totusi pentru ceea ce ofera. Un procesor Intel Core din seria M, Intel Core M-5Y71cu doua core-uri, o frecventa standard de 1.2 GHz si care ajunge in modul turbo la 2.9. Impresionant putem spune.

Pe langa asta avem suspectii uzuali. Opt giga de RAM, stocare SSD de 256 GB, placa video Intel HD Graphics 5300 si un ecran Touch IPS cu o rezolutie de 1366 cu  768 pixeli. In concluzie un sistem decent pe care il poti folosi atat intr-un docking station, dar si pe drum, in timp ce lucrezi pe o statie petroliera, pleci la razboi sau esti la munte.

Dell Latitude 12 Rugged Tablet ne-a impreisonat. Nu pentru ca este cel mai bun RoughBook de pe piata, dar este cel mai bine gandit pe departe. Singurele sale dezavantaje fiind greutatea de doua kilograme si faptul ca tastatura nu are un mecanism de blocare. Dar daca sarim peste aceste neajunsuri, Latitude 12 este raspunsul pentru cei mai activi dintre noi.

Dell Latitude 12 Rugged Tablet

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button