MORE

Dell are un monitor OLED 4K de 120Hz

Daca sunteti in cautarea unui monitor nou, atunci am ceva pentru voi care are sa va faca sa salivati si sa oftati cand vedeti pretul.

Dell a dezvaluit Ultrasharp UP3017Q, un monitor de 30 de inch care poate functiona la rezolutia de 4K pe 120Hz. Asta nu este singura parte interesanta la monitor, panoul sau fiind de tipul OLED, ceea ce inseamna ca va avea culori care chiar arata bine la 120Hz in 4K, spre deosebire de un TN.

Cat de bine? Panoul este de 10 biti, suporta 100% din gamutul de culoare Adobe RGB si 97.8% din cel DCI-P3. Si toate astea cu un timp de raspuns de 0.1 milisecunde. Adica de zece ori mai rapid ca un TN, dar fara ca imaginea sa arate oribil daca te uiti la ea de la un unghi mai ascutit.

Exista insa doua mici dezavantaje la acest dispozitiv. Chiar daca ar necesita un conector din noua generatie, nu prea are unul. Monitorul vine cu HDMI 2.0, care nu poate depasi 60Hz la 4K si un mini DisplayPort 1.2 care are aceeasi limitare. Si atunci, cum se poate atinge 4K la 120Hz? Prin conectorul USB Type-C, care va necesita un adaptor de la DisplayPort 1.3 si 1.4. Cam anapoda.

Ah, da si mai este pretul, 5000 de dolari.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button