PC

Dell anunță un competitor pentru Surface Studio, Canvas

Microsoft a dezvăluit anul trecut un nou soi de sistem dedicat artiștilor. Se numea Surface Studio, costa foarte mult, dar era o planșetă digitală cu o rotiță și un stylus ce arata foarte bine pentru profesioniști. Dar acum vine și ceva competiție, de la Dell, sub forma lui Dell Canvas.

Acest sistem nu este la fel de flexibil precum Surface Studio, fiind gândit să stea la o înclinare fixă față de birou, și chiar cu un ecran secundar conectat pentru a oferi o perspectivă mai completă. Există și un suport care permite mai multă mobilitate, ce mai adaugă și 500 de dolari la prețul PC-ului. Totuși, chiar și așa, Dell Canvas tot este mai ieftin ca Surface Studio, costând la nivelul de bază doar 1800 de dolari.

În acest preț primiți un ecran de 27 inch, cu o rezoluție 2560×1440 cu margini foarte mari, ce sunt acolo pentru ca utilizatorii să aibă unde să își țină mâinile și unde să pună celelalte ustensile. Care ustensile? Un stylus, desigur, alături de o rotiță similară cu Surface Dial, pe care Dell o numește „totem”. Din păcate, acest ecran nu este tocmai de calitate profesionistă de top, din moment ce are doar 8 biți la adâncime de culoare, nu 10, care cam este standardul pentru muncă serioasă. Totuși, ecranul este capabil să detecteze 20 de puncte tactile în același timp.

Dell Canvas va veni și cu software de desenare propriu, care pare să fi fost customizat pentru această platformă de către studioul Stardock, cel responsabil pentru aplicații ca Fences sau jocuri ca Elemental War of Magic.

[Extremtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button