PC&ConsolesGaming

Dead Space Demake este disponibil gratuit pe itch.io și este glorios

Nu de mult am făcut recenzie lui Dead Space (2023), un remake în adevăratul sens al cuvântului, care a adus în plus mecanici de joc îmbunătățite, grafici senzaționale și a păstrat intact spiritul jocului original. Dar poate unii oameni nu au PC-uri suficient de puternice să ruleze noul joc sau poate nu vor să plătească așa mulți bani. Ei bine, pe lângă remake și jocul original din 2008, tocmai a fost lansată o nouă variantă.

Așa cum vezi și în pozele de mai sus, chiar e vorba despre un DEmake. Grafica a fost dramatic schimbată și, deși încă arată ca jocul original, diferențele sunt clare. Mi-a plăcut să văd că și această versiune păstrează spiritul horror al primului joc din seria Dead Space, chiar dacă arată foarte ciudat.

dead space demake

Nu m-am putut abține și am descărcat și eu jocul ca să văd despre ce e vorba și trebuie să recunosc că am rămas surprins. Deși merge în format 4:3, camera se bâțâie la fiecare pas și pot să număr pixelii cu ochiul liber, m-am distrat destul de mult. Se vede că cine a făcut proiectul ăsta l-a făcut ca un omagiu adus primului Dead Space. Cred că rulează și pe un cartof și, dacă ești fan al originalului, nu ai nici o scuză să nu îl încerci.

Este destul de scurt (mie mi-a luat cam 25 de min) și este complet gratuit pe itch.io. Mai mișto este că jocul are suport full pentru mouse și tastatură, deci nu trebuie să îți faci griji că nu ai cum să-l joci în cazul în care nu ai un controller la îndemână.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button