Community

De la clasic la casca de copiat – upgrade al metodelor de trisat la examene

Situatiile disperate cer masuri disperate, asa ca si in cazul examenelor, copiatul devine o varianta explicabila, una pentru care examinatul nu trebuie judecat. Cati dintre noi n-am trisat atunci cand n-am avut lectiile invatate, iar nota era vitala pentru viitorul nostru? Pe vremuri, fituicile si ciornele erau la moda, insa lucrurile s-au schimbat intre timp, iar posibilitatile sunt mai multe si mai bune.

Totusi, utilizarea fituicilor si ciornelor ramane in continuare o metoda utila de copiat. Necesita ceva indemanare, dar exista deasemenea locuri multiple in care poti sa ascunzi foile, incepand de la pantof, camasa si continuand cu banca in care te afli. Totodata, poti sa-ti scrii notitele pe corp sau pe un obiect pe care profesorul are sanse mici sa-l observe.

Dar fiind 2019, multi dintre cei care doresc sa copieze apeleaza la tehnologie, iar casca de copiat este o metoda populara de trisat. Asta si pentru ca a suferit anumite transformari intre timp. Debutul a fost unul furtunos si a prins toti supraveghetorii nepregatiti. Tot ceea ce aveai nevoie era o casca, un telefon si un prieten bun sa-ti dicteze subiectele care te interesau. Doar ca legatura dintre casca de copiat si telefon era mult prea “stransa”, firele putand fi observate la o privire mai atenta. Sau daca nu era asta, sigur profesorul intra la intrebari atunci cand vedea studentul sau elevul vorbind singur.

Pentru ca inventivitatea nu este deloc straina celui care doreste sa copieze la un examen, s-au facut diferite upgrade-uri. Astfel, pe piata a ajuns casca de copiat cu camera video. Si aceasta implica deseori fire, insa nu mai este nevoie de discutii intre interlocutori. Asa ca examinatul filmeaza frumos subiectele, iar prietenul ii dicteaza rezolvarile. Iar forma poate sa fie cea a unui nasture de la camasa, deci putine sanse sa fii prins.

Exista examene foarte importante in care profesorul pur si simplu nu te lasa cu telefonul in sala. Poti s-o faci pe propria raspundere, dar de ce sa risti cand ai alte optiuni? Una dintre ele ar fi cutiuta GSM. Doar cu ajutorul unui card SIM, cutiuta, care poate lua diferite forme si este de dimensiunea unei cutii de chibrituri, preia apelul, iar sunetul propagat este auzit la celalat capat al firului, unde asteapta amicul care nu te lasa la greu.

Posibilitati de-a copia sunt multiple, trebuie doar “voluntari” care n-au invatat si vor nota mare. Ai folosit vreodata un card GSM pentru a trisa la examene? Firul desfasurator este asemanator cu cel al cutiutei GSM, avand nevoie doar de o cartela SIM pe care s-o introduci in card. Cea mai mare diferenta este legata de forma, varianta aceasta putand lua constitutia unui card de credit, de exemplu. Microfonul de pe lateraul cardului este unul sensibil, asa ca-l poti ascunde usor in portofel pentru a pastra comunicarea. Ar fi putin ciudat sa stai cu un “card de credit” pe masa la examen, totusi.

Ideea este ca intotdeauna trebuie sa fii pregatit pentru un examen, chit ca n-ai invatat materia. Ia-ti la tine increderea, zambetul si posibil un dispozitiv cu o casca de copiat. Si sa nu uiti de pix! Daca nu unul obisnuit, atunci un pix GSM pentru copiat. Cu siguranta vei asterne cuvintele mai bine pe hartie cu el.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button