MORE

De ce trebuie sa-ti cumperi o masina de spalat de clasa energetica A

In fiecare zi producatorii inoveaza avand o tinta foarte clara: mai puțină apă și energie electrică. La începutul anilor ’90 o mașină de spălat necesita aproximativ 17 de litri de apă pentru 1 kg de rufe, astazi consumul s-a redus la 6 litri. Asta inseamna evident si un consum mai redus de energie. În 20 de ani masina de spalat si mai toate aparatele electrocasnice au devenit mai putin lacome si mancatoare de resurse. De exemplu, multe mașini de spălat dispun de functia de cantarire automata si in functie de asta isi ajustează cantitatea de apa necesara.

In 1993 pentru un control mai serios al consumului, au intrat in vigoare indicii de eficienta energetica de la A la G. Cu aceste etichete energetice alegerea pare simpla. Doar ca, de multe ori, între două mașini, una clasata A ++ și alta + clasa energetică A, prima nu este întotdeauna cea care ti se potriveste mai bine! Intotdeauna analizati-va obiceiurile: cat spalati, ce cantitati, cat de des etc. De multe ori, pe termen lung, o masina de clasa energetica mai „slaba” poate fi o alegere mai buna.

O sursa reala de economie este doza potrivita de detergent sau de balsam pe care o folosim. De aceea, e bine sa alegeti masini de spalat dotate cu sistem automat de dozare. Producatorii spun ca asta inseamna ca veti consuma anual cu 30% mai putin detergent si balsam decat daca l-ati administra manual.

In concluzie, nu neglijati etichetele electrice cand va decideti asupra performantei si optati pentru masini de spalat cu dispozitiv automat de dozare.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button