Community

De ce site-ul tau se incarca greu? Cum poti sa rezolvi asta cu SEO?

 

Conform statisticilor, 57% din utilizatori parasesc o pagina web care nu se incarca in maxim 3 secunde. 47% dintre vizitatori sunt si mai rigurosi – rabdarea lor se limiteaza la maxim 2 secunde. In plus, se estimeaza ca se pierd circa 3 miliarde de dolari din cauza paginilor lente de finalizare comanda. Aflati in continuare care sunt cauzele pentru care site-ul dumneavoastra se incarca greu si cum va poate ajuta o agentie seo in acest sens.

De ce se incarca greu un site?

Daca aveti un magazin online sau o pagina de prezentare, trebuie sa va asigurati ca oferiti o experienta de vizitare foarte buna pentru utilizatori si un site care se incarca rapid. In caz contrar, vizitatorii vor parasi imediat site-ul, in cautarea unei experiente mai bune. Nu neglijati acest lucru, pentru ca viteza lenta de incarcare a site-ului poate insemna pierderi importante pentru afacere.

O agentie seo poate actiona la radacina cauzelor de incarcare lenta a site-ului, facandu-l pe acesta mai user-friendly si in consecinta, mai google-friendly.

1. Imaginile din site nu sunt optimizate

Daca exista in site poze foarte mari (si multe), atunci consecintele se vor rasfrange asupra vitezei de incarcare. Din fericire, exista mai multe modalitati prin care puteti rezolva aceasta problema, iar daca alegeti sa colaborati cu o agentie de servicii seo, aceasta va intreprinde toate actiunile necesare pentru repararea problemei.

Cand incarcati poze pe site este important sa alegeti formate light ca JPG, PNG si GIF (chiar in aceasta ordine). Evitati intotdeauna fisierele mari tip BMP si TIFF. Ulterior, trebuie sa le gasiti o dimensiune similara adecvata.

2. Cauze ce tin de server

Cand serverul este lent, viteza de incarcare a site-ului va fi la fel. Nu conteaza daca reparati alte neajunsuri. In cazul in care serverul se misca greoi, site-ul se va incarca lent.

Cum puteti rezolva aceasta problema: Evaluati calitatea serviciilor de hosting si luati in considerare schimbarea acestora, in cazul in care ajungeti la concluzia ca nu se ridica la nivelul asteptarilor si nu va pot asigura o viteza decenta de incarcare a paginilor.

3. Un trafic foarte mare

Desigur ca dorinta dumneavoastra este sa aveti un trafic cat mai mare pe site, dar atunci cand se intampla acest lucru, efectul poate fi un site care se incarca mai greu. E ca intr-un magazin clasic. Daca la un moment dat exista foarte multi clienti, personalului ii va fi greu sa-i serveasca rapid pe toti.

Acelasi lucru este valabil si pentru site-ul dumneavoastra. Nu exista o solutie simpla pentru aceasta problema, dar puteti lucra la alte capitole, cum sunt cele enumerate aici.

4. Probleme ce tin de codul din site

Daca sunteti familiarizat cu CSS, HTML si Javascript, atunci stiti ce se intampla in backend. Un cod prea dens poate incetini in mod semnificativ viteza de incarcare a site-ului. Pentru aceasta compactati codul, eliminati spatiile redundante, pauzele si indentarile.

Cum va afecteaza afacerea viteza lenta de incarcare a site-ului?

Viteza de incarcare a site-ului este unul din factorii de ranking. Inca din vara anului 2018 Google anunta ca viteza site-ului va deveni un factor important pentru cautarile realizate pe dispozitivele mobile. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa permiteti o viteza lenta de incarcare.

Iata ce consecinte negative poate avea acest lucru:

  • Pierdeti bani din reducerea traficului
  • Experienta utilizatorului va fi una neplacuta
  • Veti pierde potenti clienti care provin din cautarile de pe dispozitive mobile.

Ca o concluzie, putem spune ca vizitatorii pot abandona un site din cauza timpului mare de incarcare. Daca investiti in marketing online, optimizand site-ul pentru SEO, atunci trebuie sa va asigurati ca aveti o infrastructura buna pentru un trafic sporit.

SEOAgency, agentie de optimizare seo cu experienta de peste 10 ani, subliniaza ca, pentru o experienta excelenta a utilizatorilor, este indicat ca proprietarul site-ului sa-si monitorizeze periodic site-ul si sa efectueze modificarile necesare.

Daca nici tu nu esti multumit de viteza de incarcare a site-ului, atunci SEOAgency, agentie seo cu solutii complete de optimizare site (advertoriale seo, seo onpage si off page, solutionare penalizare google, seo local etc).

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button