MORE

De ce sa angajezi oameni cand poti angaja un AI?

AI-urile devin din ce in ce mai populare in ultima vreme, atat de populare incat incep sa inlocuiasca oamenii intr-un mod neobservabil.

Ashok Goel, un profesor de la Universitatea Georgia Tech din SUA, tot avea probleme cu informarea studentilor despre treburile de zi cu zi. Acestia trimiteau mereu mesaje la biroul sau, cerand informatii despre aceleasi lucruri iar si iar si iar, asa ca pe langa asistentii normali, umani, a decis sa faca si un AI care sa ajuta.

AI-ul se numea Jill Watson, fiind construit pe baza celebrului Watson, un sistem foarte priceput la raspunderea de intrebari. Dupa cateva luni de teste interne, Jill a fost pusa in functiune iar pe parcursul unui semestru a raspuns la cateva mii de intrebari si a raspuns corect. Atat de corect incat nu s-a prins nici unul din studenti ca vorbeau cu un AI. Asa ca la finalul semestrului, cand studentii au primit un chestionar pentru evaluarea performantei asistentilor, AI-ul a primit note mari.

Jill nu era in stare sa raspunda la intrebarile mai complicate, acestea fiind repartizate asistentilor umani, dar cu timpul si ceva dezvoltare, si aceasta problema va fi remediata.

Goel acum are de gand sa o foloseasca din nou pe Jill, sub un alt nume pentru ca studentii sa nu stie care este AI-ul. Pe langa asta, va infiinta o companie specializata pe crearea de unelte precum Jill, care cu timpul vor inlocui oamenii a caror singura treaba este sa raspunda la aceleasi intrebari la infinit.

[SNH]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button