Telefoane

De ce sa alegi un telefon cu baterie detasabila

Trendul telefoanelor aparute in ultimii ani este sa nu mai permita detasarea bateriei, dar totusi sunt telefoane high-end precum LG G5 care permit acest lucru. De asemenea LG G5 a primit si un scor de 8/10 la iFixit… fix din acest motiv si pentru ca telefonul se poate desface si repara foarte usor. Noi am gasit cateva motive importante pentru care nu am renunta la o baterie detasabila, desi unii ar spune aceasta facilitate nu mai este atat de necesara in contextul actual.

1. Inlocuirea bateriei cu una mai mare

Pe piata sunt multi producatori de baterii, iar acestia scot modele care au capaciatati uneori mult mai mari decat cea a bateriei cu care vine telefonul din fabrica, asadar puteti imbunatatiti capacitatea bateriei fara sa puneti o husa gigant cu baterie incorporata, pentru ca in multe cazuri bateriile aftermarket nu schimba dimensiunea telefonului, dar au o capciatate mai mare.

2. Posibilitatea de a schimba bateria pe loc, fara service

Daca telefonul are o baterie detasabila, o puteti schimba cand aceasta s-a stricat, fara sa mai apelati la un service specializat, sau daca plecati intr-o excursie si nu aveti acces la curent mai mult timp decat va tine o incarcare a bateriei, puteti cumpara mai multe baterii pentru telefon si sa le schimbati pe loc, asadar nu mai este nevoie sa carati un power-bank, care este de multe ori mult mai mare decat 2 sau 3 baterii ale telefonului la un loc. In plus, exista multe cazuri in care power-bank-ul a stricat circuitul de incarcare sau bateria telefonului.

3. Resetarea rapida, in cazul unui freez

Fie ca este un terminal cu iOS sau Android, sunt cazuri in care telefonul se blocheaza, si nu mai poate fi restartat decat prin acel buton mic care este accesibil cu un ac, asta in cazul fericit in care telefonul beneficieaza de asa ceva, daca nu, o baterie detasabila rezolva problema instant.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. G5 FTW … Asta e unul dun motivele pentru care mi-am inlocuit vechiul G3 cu un G5 si nu un S7 Edge sau altceva. Bateria detasabila e un mare punct in plus pentru mine la orice telefon.

  2. Am un lumia și se blochează câteodată , de când s-a blocat prima dată  am apreciat mai mult telefoanele cu baterie detașabilă

  3. Sa nu uitam si de avantajul ca nu cumperi un gadget de unica folosinta – cum ai rupt bateria cu destule cicluri de re-incarcare, devine bun de aruncat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button