Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

De ce pre-comanda de RTX 3080 nu a fost neaparat o idee buna?

Am spus-o si eu, la fel ca si alti jurnalisti tech, dar multi nu s-au obosit sa asculte. Pre-comenzile pentru hardware si tehnologie noua nu sunt mereu cea mai buna idee. EVGA ne dovedeste asta cu ocazia lansarii RTX 3080. Pe masura ce cumparatorii raporteaza o multime de probleme cu noua placa, producatorul AIB a confirmat cauza acestei situatii.

Miezul problemei sta fix in numele acestor producatori: AIB inseamna Add-In Board ceea ce inseamna ca aceste companii modifica versiunea originala a placii cat sa o adapteze dupa propriile nevoi. A fost cazul si aici, iar RTX 3080 se pare ca foloseste niste capacitori ceva mai scumpi si mai speciali. In acest timp, unii producatori AIB au ales niste componente mai ieftine pentru a obtine un procent mai mare la vanzare; iar asta ii costa acum.

Intr-un articol foarte detaliat scris de Igor’s Lab, acesta ne explica problema si cum alegerea componentelor de catre parteneri a compromis unele modele custom de RTX 3080. Dupa aparitia acestui articol, se pare ca EVGA a confirmat cele demonstrate de Igor.

EVGA RTX 3080 Whoopsie

Pentru cei care nu inteleg mare lucru din articolul de mai sus, o sa traduc chestia asta pe scurt. NVIDIA GeForce RTX 3080 Founder’s Edition vine insotita de faimosul conector 12-pin care furnizeaza curent catre placa. PCB-ul acesteia contine niste componente atent alese de inginerii de la NVIDIA si asigura stabilitatea placii. In schimb, unii producatori au ales sa ignore aceste alegeri si sa puna ceva mai ieftin. De aici apar crash-uri, placa este instabila si exista probleme cu furnizarea de curent deoarece generatia Ampere are consumul semnificativ mai mare decat modelele din seria trecuta. Singurii care au anticipat aceasta problema si au facut alegerea corecta au fost inginerii ASUS. In acest fel TUF Gaming GeForce RTX 3080 foloseste capacitorii potriviti, fara sa compromita placa video.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button