PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

De ce încă folosește Xbox baterii AA pentru controller?

Atunci când cumperi un controller de Xbox, primești în pachet și două baterii Duracell. Chestia asta este valabilă încă de pe vremea lui Xbox 360 și a supraviețuit până în ziua de astăzi. Asta i-a făcut pe unii gameri să se întrebe de ce Microsoft încă folosește această abordare învechită. Un raport recent vorbea despre faptul că gigantul tech ar avea un contract cu Duracell, însă zvonurile au fost dezmințite.

Într-un interviu acordat celor de la Stealth Optional, managerul de marketing al Duracell spunea că „mereu a existat un parteneriat între Duracell și Xbox„. În timp ce afirmația acestuia este adevărată, mulți s-au grăbit să sară la concluzii. De aici au plecat și știrile false despre acest subiect. Și totuși, de ce folosește controllerul de Xbox două baterii AA?

Controller Xbox One Baterii Acumulatori

Răspunsul la această întrebare este cât se poate de simplu și a fost confirmat și de producătorul consolei. Microsoft vrea să le ofere fanilor Xbox ocazia să folosească orice metodă de alimentare doresc. Indiferent că este un kit play&charge oficial, baterii reîncărcabile sau de unică folosință, ori un cablu USB. Iar asta mi se pare o mișcare foarte inteligentă.

Pentru PC am nu mai puțin de trei controllere de Xbox. Pentru a le alimenta am cumpărat un set de acumulatori de 2450mAh, având un total de 4900mAh într-o singură încărcare. Iar comparativ cu cei 1560mAh dintr-un controller DualSense, diferența este sesizabilă. Iar partea bună este că în momentul în care acumulatorii mei nu vor mai fi eficienți, îi pot schimba super simplu, fără să trebuiască să fac controllerul bucăți. Deci cred că este de la sine înțeles de ce Microsoft încă preferă această metodă de alimentare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button