PC

De ce este în stare un Ryzen 5 la aproape 6GHz?

Acum că a fost lansată seria de procesoare Ryzen 5, a venit timpul să vedem cât de potente pot fi cu adevărat. Cât de puternice sunt aceste procesoare atunci când limitele de răcire sunt eliminate, iar voltajul este dat la maxim.

Canalul de youtube der8auer a publicat un video în care a detaliat efortul de overclock al unui procesor Ryzen cu 6 nuclee pe parcursul unei săptămâni petrecute la sediul Asus în Taiwan. Rezultatul final a fost atingerea unei frecvențe de 5905,64MHz. După cum vă puteți imagina, nu a fost vorba de un overclock pe apă sau aer, ci cu azot lichid.

Nu s-a putut atinge frecvența de 6GHz, dar chiar și așa procesorul a reușit să spargă câteva recorduri ținute până acum de i7 5820K, procesorul intel cu 6 nuclee din generația Haswell-E. De ce acesta? Fiindcă frecvența pe care o poate atinge este mai mare decât cea a lui Broadwell-E, și ca urmare încă nu a fost detronat… până acum. Funcționând chiar la frecvențe mai mici, procesorul Ryzen 5 a fost în stare să își înfrângă competiția, dovedind că cel puțin la partea de multi-threading este o adevărată fiară. Pe partea de single-threading însă tot nu are același nivel de performanță.

Dacă avem noroc, următoarea iterație a lui Ryzen va fi ceva mai capabil în ceea ce privește limitele termale și de voltaj, iar procesoarele poate vor reuși să sară fără stres de 4GHz din cutie

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button