MORE

De ce este Cortana dezbracata?

Daca sunteti un fan al seriei Halo, probabil ati observat o usoara transformare a personajului Cortana dintr-o holograma partial transparenta intr-o entitate mult mai solida, cu forme mai bine definite si predominant dezbracata. A mai devenit si o asistenta personala integrata in Windows, dar asta este alta poveste.

Frank O’Connor, director al francizei, a fost intrebat de ce exact este Cortana dezbracata, din moment ce majoritatea celorlalte AI-uri din universul Halo de obicie au haine. Raspunsul a fost destul de simplu, nu exista un motiv, pur si simplu asa a fost creata. Dar, pentru a face situatia mai putin incomoda fara a-i schimba designul, au adaugat in jocurile ulterioare motive pentru care Cortana refuza sa imbrace o pereche de izmene.

Deoarece Cortana este derivata din scanarea ilegala a unui creier uman, se comporta mai mult ca o persoana vie. O persoana care nu poarta haine deoarece asa atarge mai multa atentie si isi dezarmeaza interlocutorii mai usor.

De ce ar avea nevoie un AI sa isi dezarmeze interlocutorii, din moment ce este un AI capabil sa proceseze date la o viteza net superioara unui om, nu este tocmai clar, dar ca o explicatie retroactiva nu este cea mai jalnica inventata vreodata.

Ramane doar sa explice de ce Cortana avea si Jiggle Physics in Halo 3.

[Gamesradar]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button