MORE

De ce e bine sa citesti EULA

De obicei, cand vine vorba de End User License Agreement, acel EULA la care dam cu toti Accept inainte de a instala un joc sau in general orice fel de software, lumea tinde sa sara peste anumite detalii din text. De fapt, peste cea mai mare parte din text, posibil intregul text. Dar in unele cazuri, nu ar trebui.

Cu lansarea de saptamana aceasta a lui Divinity Original Sin Enhanced Edition, cei de la studioul Larian au facut un mic experiment pentru a vedea exact cati oameni citesc increngatura de termeni legali care acompaniaza jocul.

Mai exact, au trecut in EULA, la sectia 16 de consideratii speciale, ca primele 100 de persoane care vor trimite un e-mail pe adresa studioului vor fi recompensate cu un premiu material sau imaterial. Nu au specificat ce exact urmau sa primeasca cei care trimiteau mesajele, dar aparent oferta nu mai este valabila, pentru ca deja mai bine de 100 de jucatori au contactat studioul. Cei de la Larian au fost surprinsi de asta, iar avocatul lor a fost multumit ca nu a stat sa scrie atatea lucruri degeaba.

Nu este prima data cand se mai gasesc astfel de lucruri amuzante intr-un EULA, cel intocmit de Apple pentru iTunes specificand ca nu aveti voie sa folositi software-ul pentru a proiecta sau dezvolta arme biologice, chimice sau nucleare. Nu sunt sigur daca asta inseamna ca nu ai voie sa folosesti direct soft-ul pentru a face arme, sau daca nu ai voie sa asculti muzica in timp ce planuiesti dominare mondiala.

[Facebook]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button