PC&Consoles

De ce Blizzard nu poate face un Vanilla Server de World of Warcraft

Inchiderea serverului Nostalrius a ridicat foarte multe intrebari despre importanta de-a avea o varianta Vanilla a lui World of Warcraft disponibila publicului. Dar intrebarea cea mai relevanta era: „De ce nu lanseaza Blizzard propriul server care sa contina varianta originala a jocului, inainte de Cataclysm, inainte de Lich King, poate si inainte de The Burning Crusade?”

Un raspuns este acum disponibil si vine chiar de la administratorii serverului Nostalrius, cei care s-au intalnit cu reprezentantii studioului Blizzard in ultimele saptamani.

Creatorii lui World of Warcraft sunt de acord ca trebuie sa existe, macar pentru prezervare istorica, un server functional al variantei initiale de celebrului MMO. Insa este o problema, acel server nu poate fi facut de catre Blizzard, cel putin nu acum. Nu este nevoie doar de datele pentru server, ci si de cele pentru client, fiecare avand cate o jumatate a informatiilor necesare pentru ca World of Warcraft sa functioneze. Iar acele date nu exista.

Pe vremea cand World of Warcraft a fost lansat, Blizzard avea ca preocupare principala incercarea de-a lansa patch-uri pentru joc si de-a extinde capacitatea serverelor pentru ca publicul sa poata juca. Ce nu era atunci tocmai o prioritate se intampla sa fie sistemul de control al versiunilor care acum stocheaza imagini intacte ale variantelor precedente ale jocului.

Asta inseamna ca Blizzard pur si simplu nu mai are toate datele necesare pentru a reface acum un server Vanilla, si acestea vor trebui reconstruite manual, asta in timp ce se continua dezvoltarea jocului in starea sa actuala.

Desigur, fanii au reusit sa puna la un loc o aproximare a lui World of Warcraft cum era pe vremuri, asa ca nu ar fi munca imposibila, doar foarte multa si pe alocuri problematica, fiindca mai apare si problema generala de a carei versiuni de WoW sa fie gazduita pe acel server. Nu de alta, dar chiar si inainte de primul expansion, jocul a primit mult continut si multe patch-uri care au schimbat modul in care functioneaza.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button