MORE

DDR5 va fi bătut în cuie până la sfârșitul anului

A durat ceva timp până când memoria DDR4 a decolat, prețurile inițiale fiind cam mari pentru publicul larg, iar numărul de platforme din 2014 cu suport pentru acest standard fiind în esență doar Haswell-E. Dar acum DDR4 începe să devină ordinea zilei, iar în curând DDR5 îi va lua locul.

Doar ce am început să ne obișnuim cu DDR4 și JEDEC anunță că este pe cale să finalizeze specificațiile pentru DDR5. Până la sfârșitul anului ar trebui să fie pus la un loc planul pentru această nouă generație de memorie, urmând ca apoi să înceapă producția componentelor de testare, implementarea de revizii, realizarea altor variante de testare, și tot așa până când se va ajunge la un consens general pentru noua generație de memorie.

Noul standard este construit pentru a beneficia din plin de tehnologia modernă de producție, cu fabricarea de circuite pe nodurile de 14 și 10 nanometri. Nu de alta, dar când DDR4 a fost dezvoltat încă se mai foloseau 40 și 50 de nanometri pentru producția memoriei, iar conceptul de stratificare nu era atât de comun. Această memorie nouă oferi viteză mai bună ca DDR4, capacitate mai mare și consum de energie mai mic.

Publicul larg va avea acces la RAM construit cu DDR5 începând cu anul 2020. Vă puteți aștepta ca prețul de atunci să fie la fel de piperat cum a fost cel de la DDR4. Memoria ar urma să fie înlocuită iarăși pe undeva prin 2025.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

35 comentarii

  1. Se exagerează cu așa-zisa evolutie hardware ..totul e marketing ddr4 abia se implementeaza pe piata, in special pe laptopuri ..o să devină aproape imposibil sa tii pasul cu piața.Si cand te gandesti ca încă mai sunt calculatoare cu Windows XP ..

    1. asta ma gandeam si eu de la an la an apare model nou la orice produs…o cursa fara sfarsit..dar tahnoligia exista doar ca pe piata apare cu taraitA vand de 5 pri acelasi lucru cu mici imbunatatiri

  2. E prea mult…..
    Si vom ajunge unde..?Deja e mult ca pentru a vedea un film iti trebuie o configuratie imensa.La fel si la jocuri….placi video care costa cit o masina second hand.Pfffff!!!

  3. e bine ca se fac progrese, dar se putea sari peste ddr4, am ddr4 cu frecventa de 3000 pe care am dat foarte multi bani ca i-am luat fix cand au aparut, cam aproape de 3 ori mai mult decat costa un set normal de rami ddr4 la 2133… si am castigat 6% viteza de randare a procesorului… gg mie 🙁 iar diferenta fata de ddr3 lafel de infima, barim se fac progrese pe partea de economie de energie

  4. inca folosesc win xp pe laptop cu ddr1(antichitate pentru uni) si sunt multumit de el, as vrea sa il vad pe unu cu win 10 daca poate sa ruleze suita de softuri de pe interfetele de diagnoza auto vcds, inpa, opcom, focom si dupa mai discutam.

  5. 😀 nici nu am trecut la dd4 si apare ddr5 =)))))))))))) nu mai tinem pasul cu tehnologia si se va prabusi ! Nu se mai merita sa investesti intr-un pc sa fi la zi fiindca nu se mai poate ! In articol spune ca in 2020 se lanseaza oare 😀 cu siguranta in decembrie este pe piata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button