PC

DDR5 este pe drum și mult mai rapid ca DDR4

JEDEC, organizația care se ocupă cu stabilirea standardelor de memorie, anunță unul nou, cel pentru DDR5.

Noua tehnologie de memorie va înlocui DDR4 din anul 2018, oferind câteva avantaje destul de utile. Memoria cea nouă va fi capabilă să ofere o lățime de bandă dublă față de generația curentă, cu o eficiență sporită și având o densitate de două ori mai mare per DIMM. Cine știe, poate va fi ridicată limita de memorie până la 128GB pentru plăcile de bază de zi cu zi… iar cu ceva mai mult noroc nu vom fi în situația de-a avea nevoie de așa ceva prea curând.

Memoria mai rapidă și-a dovedit recent utilitatea foarte clar, procesoarele Ryzen reacționând foarte bine la memorie cu frecvență mai mare.

Merită menționat că standardul va fi definitivat tot în 2018, așa că adoptarea lui DDR5 de industrie va avea loc cel mai probabil abia prin 2019, moment în care se va repeta povestea cu prețurile inițiale foarte mari până prin 2020.

Simultan cu DDR5, JEDEC a mai dezvăluit și NVDIMM-P, acest standard de memorie este dedicat mai mult aplicațiilor de server, fiind o combinație de capacitate mare între memorie de sistem și memorie non-volatilă.

Ambele standarde vor fi prezentate în luna iunie, în cadrul unui eveniment special dedicat producătorilor de memorie.

[PC World]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button