MORE

DDR4 continua sa scada in pret

Daca va amintiti bine, cand memoriile de tipul DDR4 au aparut pe piata aveau preturi de speriat. Lansarea platformei 2011-3, cu procesoarele Haswell-E, era la vremea sa singura aplicatie destinata utilizatorilor de rand, si ca urmare nu parea chiar atat de exagerat sa platesti o suma considerabila pentru RAM, cand procesorul in sine costa cat un PC intreg. Dar acum ca DDR4 este mainstream, pretul sau a devenit mult mai important, si spre bucuria tuturor, este in scadere.

Conform unui studiu efectuat de Anandtech, pretul pentru modulele de memorie folosite in placutele de RAM DDR4 a scazut in ultimele 6 luni cu aproape 40%. Pretul pentru un modul de 4Gb a scazut de la 2.71 dolari, cat era in septembrie, la 2.21 dolari. Comparativ cu luna iunie, a scazut si mai mult, un modul costand atunci 3.61 dolari. Este vorba de Gb, nu GB, asa ca nu va speriati ca veti plati 10$ pentru o placuta de DDR4 prea curand.

Practic, in acest moment un modul de memorie este mai ieftin decat era DDR3 cu un an in urma, iar acesta tendinta continua, din moment ce chiar apar aplicatii, iar producatorii de memorie au motiv sa mareasca volumul de productie.

Aceasta scadere de pret a fost vizibila si in produsul final, DIMM-urile scazand in pret drastic din primavara si pana acum. Unele au vazut scaderi de 50%, in timp ce altele, orientate pe segmentul high-end precum Corsair Dominator Platinum, au scazut de la aproape 845 de dolari din februarie la 265 de dolari.

DDR4 este in mod oficial ieftin!

[Anandtech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close