GamingPC&ConsolesȘtiri IT

DayZ intră în sfârșit în faza beta după mai bine de 5 ani

Prima variantă beta a lui DayZ a atins un nou nivel experimental, introducând în joc cu o nouă bază, „player restraining” și noi vehicule. „Sunt încântat de acest prim pas către o experiență de joc mult mai lustruită, cu mai multe scopuri de atins pentru endgame”, scrie Eugen Harton (lead producer DayZ) într-un postare de blog.

Actualizarea 0.63 va fi varianta de bază a jocului, iar după aceea dezvoltatorii planifică să se concentreze pe repararea erorilor. Harton recunoaște:

În timp ce caracteristicile sunt introduse, funcționalitatea lor este adesea stricată. Știm că asta face sau desface un joc, iar acum este exact momentul să rezolvăm acest lucru. În această perioadă de stabilizare veți vedea jocul evoluând în jurul detaliilor care contează.

Echipa planifică o perioadă de stabilitate de la versiunea beta până la versiunea 1.0, ceea ce înseamnă că majoritatea funcțiilor și a elementelor de bază sunt acum în joc. Planul remarcabil este ca DayZ să ajungă la 1.0 înainte ca anul să se termine.

Deși încă există un număr mare de probleme rămase de rezolvat, doar aproximativ 600 dintre ele sunt cruciale pentru a face DayZ să funcționeze așa cum e planificat. Planificăm să facem exact acest lucru, reparăm caracteristicile, stabilizăm jocul și îl facem plăcut după ce a fost sufocat de bug-uri pentru o perioadă lungă de timp.

Dezvoltatorii s-ar putea să nu mai adauge multe funcții lui DayZ în lunile următoare, dar se lucrează la instrumente pentru modificări „experimentale”, pentru a oferi comunității o modalitate de a contribui la idei noi. Instrumentele vor fi lansate alături de un Steam Workshop pentru DayZ pentru a face modurile mai ușor de partajat.

DayZ a avut o evoluție turbulentă de când a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului 2013 și a devenit o nebunie pentru o vreme. Poate acum este cam plin de bug-uri și are unele probleme ciudate pe alocuri, dar totuși tot poate genera ceva povești bune.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button