GamingPC&Consoles

Migrarea conținutului de pe Bethesda Game Launcher pe Steam va începe la finalul lunii

Bethesda a încercat să facă în 2016 același lucru pe care l-au văzut la EA și Ubisoft și așa a luat naștere propriul launcher. La vremea respectivă, Bethesda nu avea un FIFA sau un Assassin’s Creed cu care să-și atragă fanii pe propria platformă, astfel evoluția a fost cam înceată și lumea nu prea s-a obișnuit cu încă o platformă. Unde Origin și Uplay au crescut, iar mai apoi au evoluat în EA App și Ubisoft Connect, publisher-ul lui DOOM și Fallout s-a hotărât să închidă prăvălia.

Procesul de migrare de pe Bethesda Game Launcher pe Steam va necesita un efort coordonat din partea jucătorilor și a angajaților. Procesul de migrare va începe pe data de 27 Aprilie 2022, tot atunci urmând să fie publicat un ghid care să ajute gamerii să-și transfere jocurile pe platforma celor de la Valve. Singurul joc care nu va putea fi migrat este The Elder Scrolls Online, care va avea propriul launcher.

Bethesda te învață să-ți transferi jocurile și salvările

Utilizatorii vor avea oportunitatea să-și transfere librăria de jocuri și banii din wallet pe Steam până pe 11 Mai 2022, când Bethesda Game Launcher va fi închis permanent. După această dată, jucătorii nu-și vor putea accesa jocurile Bethesda prin intermediul launcher-ului dedicat. În schimb, conturile acestora vor rămâne active întrucât anumite servicii online încă se bazează pe acestea pentru moduri, obiecte in-game și actualizări exclusive.

Iar dacă vă faceți griji despre salvări, nu este cazul să vă panicați întrucât unele jocuri vor putea să facă transferul progresului în mod automat. Cele care nu pot să facă asta, vor fi însoțite de un ghid care te va ajuta să-ți transferi progresul pe Steam. Cât despre jocurile online precum Fallout 76, gamerii vor putea să le joace în continuare pe conturile pe care le folosesc și acum, doar că jocul în sine va trebui lansat prin interfața de la Valve.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button