MORE

Das Keyboard 5Q este o tastatura cu iluminare… practica

Ar trebui sa recunoastem faptul ca industria IT-ului are in momentul actual o problema cu LED-urile. Sunt peste tot, sunt LED-uri in locuri unde nu are rost sa fie LED-uri si probabil unde nu le vei vedea vreodata. Dar din moment ce LED-urile dau impresia de progres intr-o industrie stagnanta si lipsita de idei, macar sa fie folosite la ceva. Asa ca Das Keyboard a venit cu o idee.

Producatorul de tastaturi a dezvaluit Das Keyboard 5Q, un model care are iluminare RGB ca fiecare lucru aflat acum pe piata, de la placi video la mousepad-uri, dar incearca sa foloseasca LED-urile pentru ceva practic. Tastatura vine cu un SDK , suport pentru cloud si o infrastructura software care permite interconectarea cam a oricarei aplicatii la iluminare. Scopul este cel de-a oferi oamenilor care folosesc foarte multe aplicatii un mod de-a fi instintati de un update, de un mesaj nou, de o schimbare, de orice, direct prin iluminarea tastaturii, fara a fi nevoie de 3 monitoare pe care sa fie active mereu acele aplicatii.

Poate ca nu suna a fi ceva foarte util, dar pentru un segment de oameni ar fi. Update-urile sunt semnalate de tastatura, nu trebuie sa stai cu ochii pe aplicatii, nu trebuie sa ai sunetul pornit ca sa auzi acel „ping” si nu trebuie sa dai alt tab din CS:GO la fiecare 5 minute.

Das Keyboard 5Q, din motive extrem de inexplicabile, a fost lansata ca un proiect de Kickstarter, desi nu este vorba de un startup sau o companie indie, ci un producator de tastaturi care vinde cateva modele destul de scumpe. Cu toate acestea, campania deja a trecut de pragul de 100 de mii de dolari si mai sunt inca 29 de zile ramase. Pretul tastaturii va fi, cand ajunge pe piata, de 280 de dolari sau aproximativ de cinci ori mai mult decat are o tastatura dreptul sa coste vreodata, indiferent cat de mecanica sau iluminata este.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button