Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Dark Mode pe iPhone sporeste durata de viata cu pana la 30%

Un nou test de baterie automatizat a aratat ca Dark Mode in iOS 13 poate oferi cu aproximativ 30% mai multa baterie decat Light Mode, pe iPhone-urile care vin cu display-uri OLED. Testul a fost facut folosind aplicatii care suporta nativ dark mode din iOS 13, cat si aplicatii Google, care nu suporta tema pure black, ci un dark grey.

Apple a introdus dark mode pe iPhone, iPad si iPod Touch odata cu noul iOS 13, dupa ce aceasta caracteristica a fost asteptata mult timp de catre utilizatori. Iti permite sa schimbi tema sistemului de operare, cat si a aplicatiilor third-party suportate, care utilizeaza API-ul Apple pentru dark mode.

Testul automatizat a fost efectuat de canalul de YouTube, PhoneBuff, folosind roboti. Acestia au urmat un set de sarcini predefinite care au inclus scrierea de masaje, scrolling-ul pe Twitter, utilizarea de aplicatiilor YouTube si Google Maps, etc. Doua terminale iPhone XS Max au fost folosite pentru aceste teste, iar ambele au fost calibrate la aceeasi luminozitate de 200 de niti. Fiecare sarcina a fost efectuata pe repeat timp de doua ore fiecare, iar consumul bateriei a fost inregistrat.

Rezultatele sunt acestea:

Chiar daca iPhone-ul care folosea modul light s-a descarcat inainte ca testul din Google Maps sa fi fost incheiat, iPhone-ul care folosea dark mode inca mai avea 30% baterie ramasa.

Cand folosesti culoarea neagra pe un ecran OLED, acesta nu coloreaza pixelii, ci ii stinge. Asta a rezultat intr-o eficienta a bateriei mai buna. De aceea diferenta dintre cele doua moduri de utilizare este atat de mare. Chiar daca aplicatiile Google nu folosesc o tema dark la fel ca si restul aplicatiilor din acest test, chiar si gri-ul imbunatateste durata de viata a bateriei comparativ cu o culoare aprinsa.

Chiar daca in acest test, telefonul care folosea dark mode mai avea 30% baterie, rezultatele fiecaruia pot fi diferite. Acest videoclip a demonstrat si faptul ca diferenta de consum dintre mai multe nivele de luminozitate este mult mai mica. Chiar daca acest test a fost interesant, sunt sigur ca multi utilizatori de iPhone se intreaba daca dark mode are vreo relevanta pentru baterie si pe modelele cu ecran LCD, dar raspunsul pentru aceasta intrebare, este din pacate, nu. In afara de o schimbare de tonuri, dark mode pe un ecran LCD nu ofera nici un beneficiu cand vine vorba de eficienta.

Mai jos am atasat videoclipul complet in cazul in care sunteti curiosi:

WCCFTech

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button