GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Dan Houser paraseste Rockstar Games dupa 21 de ani

Rockstar Games a fost fondat in 1998 de catre Sam si Dan Houser. Alaturi de ei, la inceput de drum au mai fost Terry Donovan si Jamie King. Puterea a fost insa la cei doi frati, care au avut functii de conducere. Acestia au fost responsabili pentru jocuri precum Grand Theft Auto si Red Dead Redemption, insa dupa 21 de ani, scriitorul sef al studioului, Dan Houser, paraseste compania.

Dupa o pauza indelungata care a inceput in primavara anului 2019, Dan Houser, Vice-Presedinte al Rockstar Games, va parasi compania. Ultima zi a acestuia va fi pe 11 Martie 2020. Ii suntem recunoscatori pentru contributia sa intr-o multime de proiecte foarte reusite. Alaturi de el am creat o comunitate de fani globala si o echipa foarte talentata care se va concentra in continuare pe proiecte.

Dan Houser a inceput munca de scriitor odata cu Grand Theft Auto London 1969 si a fost mintea luminata din spatele lui Bully si Red Dead Redemption. De asemenea, tot el a fost unul dintre oamenii care a muncit peste 100 de ore intr-o saptamana inainte de lansarea lui RDR2.

Decizia acestuia de a parasi compania s-a simtit si din punct de vedere financiar. Valoarea actiunilor la bursa ale Rockstar Games a scazut cu 5%, insa nu este o tragedie tinand cont de explozia din ultima jumatate de an. Pentru industria jocurilor este insa o pierdere mare, dar dupa doua decenii in care a muncit din greu la unele dintre cele mai bune jocuri pe care le-am primit vreodata, isi merita din plin pensionarea.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button