MORE

Dai un ban, da’ stai in fata – Internetul, mai „egal” pentru unii decat pentru altii!

Neutralitatea internetului este un subiect atat de important, incat…nimeni nu-i acorda nici o atentie. Guvernele considera ca este topicul cel mai fierbinte al momentului, desi posturile TV si publicatiile mari ii acorda extrem de putin spatiu, iar cea mai mare parte a publicului nici macar nu stie la ce se refera acest concept.

Explicatia este una simpla: Internetul ar trebui sa fie la fel de rapid si accesibil pentru oricare trafic. Si explicatia suna…plictisitor! Ideea este ca anumiti furnizori de internet ar fi dispusi sa ofere conexiuni mai rapide si mai stabile pentru cei care sunt dispusi sa plateasca mai zdravan. Adica Google poate plati gros pentru viteze mari si stabilitate, in vreme ce un blog de investigatie nu va mai ajunge cu aceeasi repeziciune pe monitorul tau pentru ca…nu-si permite. In media mainstreem, TV, online, presa scrisa subiectul a fost ignorat aproape complet, doar pe Twitter a existat o reactie publica de cam 650.000 de tweet-uri pe aceasta tema. Adica…mai putin decat ar face o declaratie oarecare pe un subiect oarecare a lui Katy Perry. Oare nu ne pasa? Nu, nu ne pasa.

Dar cu siguranta acest raspuns va muta deciziile privind „egalitatea de sanse” a informatiei din mainile utilizatorilor in birourile companiilor „care isi permit” sa plateasca „o teava mai buna”. Voi ce credeti? Ar trebui providerii de net sa ofere viteze si accesibilitate egale pentru toti furnizorii de informatie si continut, sau sa prioritizeze anumiti jucatori pe bani? Va asteptam parerile pe facebook.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button