Auto

Dacia Manifesto este un buggy electric pe care nu-l vom putea cumpăra

Până nu de mult, străzile orașelor din toată țară erau împânzite de Dacii. Fie că vorbim despre 1300-le bunicilor, ori despre Loganul care a apărut câteva decenii mai târziu, știi la ce să te aștepți de la mașinile producătorului român. Ori obișnuiam să știm, întrucât prezentarea conceptului Dacia Manifesto de ieri mi-a dat peste cap orice imagine aveam asociată cu brandul românesc. Dar pe cât de tare arată, această mașină nu va ajunge niciodată pe piață, ci scopul ei este cu totul altul.

Dacia Manifesto este o idee, o viziunecare s-a materializat. Producătorul ne spune că prin intermediul acestei mașini își exprimă interesul față de persoanele care vor să iasă din casă și să exploreze. Nu are parbriz, uși sau geamuri și nici nu vă gândiți că include vreun sistem de infotainment. Tot ce vedeți la exterior, acele panouri gri, sunt realizate din plastic, iar interiorul poate fi spălat complet. În plus, husele scaunelor din mașină pot fi date jos și folosite pe post de saci de dormit. Producătorul a ales o abordare modulară, astfel acoperișul poate fi înlăturat foarte ușor.

Dacia Manifesto

Mașina are motorizare electrică, însă nu avem detalii în acest moment despre ce fel de motor ascunde sub capotă. Știm în schimb că bateria poate fi înlăturată pentru a fi utilizată ca și sursă de energie pentru cei care vor să campeze. Până și farul (singurul de altfel) poate fi dat jos pentru a-l folosi pe post de lanternă. Și să nu uităm de roți, care par luate direct de pe Warthog-ul din jocurile Halo.

Cu un astfel de concept, sunt sigur că popularitatea brandului va crește și oamenii vor începe să privească peste preconcepția de producător de mașini ieftine. Dacia Manifesto va fi expusă la salonul auto de la Paris toamna aceasta și va scoate în evidență aspecte pe care compania le consideră de viitor: abordarea eco-friendly, noua identitate de brand și diversele inovații pe care le vom regăsi și pe modele standard, nu doar pe acest concept futurist.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button