PC

Dacă uiți pe unde ai fost, Google îți amintește

Telefoanele mobile sunt extrem de versatile și pline de foarte mulți senzori, unii dintre ei sunt foarte utili la urmărirea a cam tot ceea ce faci și pe unde te miști, iar companii ca Google se folosesc din plin de ele.

Nu știu cu siguranță câți dintre voi erați conștienți de această funcție, dar am fost rugat să vă reamintesc de ea, pentru orice eventualitate. Google include o funcție care vă permite să vedeți exact pe unde a fost telefonul vostru, pe o hartă în care sunt detaliate punctele de interes vizitate și chiar traseele pe care telefonul le-a parcurs.

Probabil vă întrebați ”De ce aș vrea așa ceva?”. Probabil nu ați vrea, motiv pentru care funcția poate fi foarte ușor dezactivată cu un efor minim, sau limitată pentru a nu stoca informații decât despre puncte de interese, nu și drum. Informațiile sunt vizibile doar pentru voi… și pentru Google. Și din moment ce opțiunea se află în secțiune de securitate a contului, pentru a cărei accesare trebuie să introduceți iarăși parola contului, este o unealtă grozavă pentru a vă da seama pe unde s-a plimbat telefonul vostru șterpelit sau pierdut.

[Anonews]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button