MORE

Daca ti s-a furat smartphone-ul, da-i „omor” de la distanta!

Furturile de smartphone-uri au scazut considerabil in trei metropole din SUA si Marea Britanie, dupa ce utilizatorii si-au achizitionat modele noi, care au incorporat un sistem care poate inchide telefonul de la distanta.

Numarul de iPhone-uri furate in San Francisco a scazut cu 40%, in New York – cu 25%, iar in Londra – cu 50%, informeaza Reuters, citand datele publicate de Apple Inc. „Am facut un progres impresionant in ceea ce priveste <epidemia> de furturi de smartphone-uri, care afecta multe orase mari din lume in urma cu doi ani”, a declarat primarul Londrei, Boris Johnson, facand referire la tehnologia Apple, denumita „kill switch”. Aceasta tehnologie a ajuns sa fie atat de ravnita, incat autoritatile californiene, disperate de rata prea mare a furturilor de mobile, sunt cat pe ce sa introduca obligativitatea construirii de smartphone-uri cu „kill switch”. Altfel, autoritatile avertizeaza ca producatorii de smartphone-uri ar putea fi chiar… amendati! (WTF?!) Intr-un amplu articol publicat in New York Times, senatorul Mark Leno din California a redactat deja un proiect de lege in care se stipuleaza ca producatorii de smartphone-uri si tablete TREBUIE sa includa functia „kill switch” in aceste terminale, inainte de a le scoate la vanzare. Daca nu, amenda va fi de 2.500 de dolari pentru fiecare dispozitiv furat!!!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. „Kill switch” e o idee buna dar ar trebui ca decizia sa apartina producatorului. Politica si lumea IT nu ar trebui sa se contopeasca.

  2. Bine ar face sa bage si la noi in tara la telefoanele care vor aparea, sunt satul cate telefoane mi-au fost furate si nu le-am putut face ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button