PC&Consoles

Dacă nu ai 13 ani, nu ai ce căuta pe Steam

Valve a făcut o actualizare importantă la criteriile de utilizare a serviciului său de distribuție digitală. De acum înainte vârsta minimă de utilizare pentru Steam este de 13 ani.

Oricine nu are 13 ani practic nu are voie să facă un cont de Steam și ca urmare nici nu are voie să joace titlurile de pe acest serviciu. Excepție ar fi, desigur, modul de family sharing, care permite realizarea de profile pentru copii pe un cont făcut de un adult.

Motivul pentru această schimbare nu este ca majoritatea trișorilor de CS:GO care au primit ban recent să nu se mai întoarcă… deși cu siguranță am aprecia cu toții asta.

Această schimbare este o consecință a faptului că este oarecum ilegal ca Valve să culeagă informații de la copii sub 13 ani. Au fost deja procese care au stabilit că o companie precum Valve poate fi luată la tribunal și obligată să plătească amenzi mari chiar și pentru urmărirea obiceiurilor de navigare pe internet a utilizatorilor cu vârstă mai mică de 13 ani. Ca urmare, Valve dorește să se asigure că măcar scrie clar, gri pe gri-albăstriu că minorii nu au voie să facă un cont de Steam.

Sigur, ar fi frumos dacă Valve ar găsi un mod prin care să forțeze această schimbare… adică, din perspectiva unui jucător de CS:GO ar fi frumos. Foarte frumos. Genial!

Totuși, n-ar fi frumos pentru utilizatorii mai mici de 13 ani a căror părinți au cheltuit probabil foarte mulți bani pe jocuri și skin-uri de cuțite.

[Bit Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

56 comentarii

  1. Dar in loc sa interzica persoanele mai mici de 13 ani ar putea cere acceptarea unui accord prin care minorul va accepta acea urmarire si culegere de date, desi cealalta opinie de jucator de csgo, mi se pare perfect

  2. De ce ziceti asta, adica ca va pierdeti rankul in cs:go ? Eu zic ca 14 era mai OK dar si 13 e ceva. Btw ce rank aveti si cati ani?

  3. Sunt curios ce metodq de verificare a varstei vor folosi,CNP? :)) pentru ca daca nu vor folosi o metoda care sa functioneze 100% toti vor pune ce an vor :))

  4. Eu de exemplu am 13 ani si sunt gold nova master fata de majoritatea colegilor care sunt silver elite master ,ma gandesc ca e destul de bine la varsta asta , si totusi eu joc de fun dar din pacate in mm nu prea ai fun din cauza neintelegerilor sau stricarea amuzamentului pe care unii jucatori chiar vor sa-l aiba.

  5. Si cum isi da seama ca x are 12 ani?.. vine acasa si ii cere buletinul? din cate stiu nu e nevoie de cnp sa ai steam sau sa-ti iei steam…

  6. De ceva timp e regula asta. Daca ati observat, când instalati Steam-ul, aveti de bifat dacă aveti peste 13 ani.

  7. 13+ cu restrictii regionale (fara: Turci,Rusi,Polonezi,Spanioli…si astia sunt toxici…Ukranieni)
    Sau ca la battle.net, dai poza cu buletinul.

  8. Mi se pare o prostie(şi nu am 13 ani ) dar asta e ceva incorect fatã de ei..Filmele porno sã nu le interziceti..Le interziceti jocurile…? Câtã prostie în lumea asta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button