MORE

Daca instigi la ura pe Facebook in Germania te cauta mascatii la usa

BKA, forta de politie federala germana, a efectuat raiduri in intreaga tara pentru a combate „hate speech”-ul pe Facebook. Case au fost percheziționate în 14 din cele 16 state ale Germaniei, dar operațiunea a fost concentrata, în special, asupra statului Bavaria.

Acesta este primul raid la nivel national in Germania cu scopul de a combate „hate speech”-ul on-line. Nu au fost facute arestări, dar computere, smartphone-uri, și camere video au fost confiscate de poliție.

O buna parte din raiduri a fost efectuata în cadrul unei investigații asupra unui anumit grup de pe Facebook. Se pare ca grupul sustinea național-socialismului, care este o crimă în Germania. Poliția a declarat că grupul, precum și alte grupari, au postat conținut xenofob, antisemit si radical, de extrema dreapta, care încalcă legile impotriva „hate speech” ale țării. Aproximativ 60 de suspecți sunt în curs de investigare în legătură cu aceste grupuri.

Presedintele BKA, Holger Münch, a declarat că această operațiune arată determinarea guvernului de a se ocupa cu „hate speech”-ul on-line. De asemenea, el a adăugat că infracțiunile motivate de ură au crescut de la declanșarea crizei refugiaților. El crede că violența în creștere împotriva refugiaților este cauzată de „hate speech”-ul on-line, care otrăvește discuția publică.

„De aceea, trebuie să reducem această creștere în „hate speech” și sa ne asiguram că conținutul criminal este urmărit penal fără compromis”, a conchis el.

La sfarsitul anului trecut, Facebook a promis că va revizui toate posturile semnalate ca incitare la ură în termen de 24 de ore. La doar câteva zile după ce s-a efectuat operațiunea de raid, ministrul german al justiției, Heiko Maas, a postat pe Twitter o critica la adresa Facebook pentru incapacitatea de a se ridica la nivelul promisiunilor.

„Facebook nu șterge suficiente comentarii și acționează prea lent”, a declarat el.

În prezent, Facebook prioritizeaza conținutul marcat de organizații partenere, dar Maas sugerează că Facebook ar trebui să acorde aceeași importanță pentru conținutul marcat de către persoane fizice. Maas, de asemenea, a sugerat ca ar face presiuni pentru mai multe reglementari UE care să se ocupe de “hate speech”, dar că o astfel de mutare ar fi inutilă dacă companii precum Facebook „isi asuma responsabilitățile.”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button