TECH

Dacă ai vrut vreodată poze mișcătoare, le poți avea cu InstaGif NextStep

Un vis vechi pe care îl are oricine, de când a văzut o cameră pentru prima dată, este cel de-a vedea un astfel de dispozitiv capabil să creeze fotografii în mișcare. Nu filme care pot fi văzute pe un ecran la televizor sau la cinema, ci o fotografie pe care o poți ține în mână și care să fie capabilă să se redea mișcare.

Eh, asta nu prea se poate din motive ce țin de faptul că hârtia nu funcționează așa, dar de ce n-ai putea face un Polaroid pe un ecran LCD? Cam asta a fost ideea unui dezvoltator numit Abhishek Singh, care a realizat o cameră numită InstaGif Next Step. Aceasta este capabilă să captureze imagini ca o cameră normală, doar că în loc să le stocheze pur și simplu pe un card SD, un SSD sau pe film, le depozitează pe o unitate specială ce ia forma unui soi de fotografie Polaroid mult mai complicată.

Imaginea în mișcare este stocată în esență pe un calculator separat, format dintr-un Raspberry Pi Zero W, o baterie și un ecran LCD propriu. Așa că nu este tocmai la fel de ieftin ca a face poze în succesiune rapidă și-a le imprima într-o cărticică, mișcarea lor dând impresia mișcării. Nu vine în ajutorul potențialului său comercial nici faptul că mai toată lumea are telefoane mobile care pot face transfer de fișiere. Totuși, este un concept foarte inedit pentru o cameră mai bizară.

Și dacă vreți să faceți propria versiune de InstaGif Next Step, sau să vedeți cum a fost construită, dezvoltatorul a pus toate detaliile necesare la dispoziția publicului larg.

[CNET]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button