GamingPC&Consoles

Cyberpunk 2077 a închis gurile haterilor și a devenit unul dintre cele mai bune jocuri de pe Steam

Cyberpunk 2077 a avut una dintre cele mai proaste lansări din istoria jocurilor, primele câteva luni fiind ciuca miștourilor prin grupurile de gameri. Dar nu mulți au văzut potențialul din spatele acestui joc, și abia acum, la peste doi ani de la apariție, jocul a primit calificativul „Very Positivepe Steam în urma recenziilor primite de la gameri: 80% din peste 540.000 de recenzii sunt pozitive. Dar haideți să vedem și cum a ajuns aici creația celor de la CD Projekt.

Cât de prost a fost Cyberpunk 2077 la apariție?

Totul a început prin 2012, când studioul a anunțat că lucrează la un joc nou, inspirat dintr-un board game. La vremea aia nu știam foarte multe, însă teaser-ul din 2013 urma să aprindă focul hype-ului. Pe-atunci încă jucam The Witcher 2: Assassins of Kings, iar continuarea legendară avea să vină și ea doi ani mai târziu. Asta a schimbat mult planurile celor de la CD Projekt, care au tot amânat Cyberpunk 2077.

Anii au trecut, trailere au mai tot apărut, dar nici vorbă de joc… până în 2020, fix pe la final, când a fost lansat. Bine, mult spus lansat, pentru că era atât de stricat încât mare parte dintre gameri nu au putut să-l joace în primele săptămâni. Cei mai afectați au fost cei cu console old-gen, pe care jocul abia de pornea, iar când o făcea mergea oribil cu niște setări grafice rușinos de mici. Și uite-așa, doar pe Steam a reușit să strângă vreo 60.000 de reacții negative în primele 30 de zile. Ouch!

Cyberpunk 2077

De fapt nu, ca să înțelegeți ce dezastru de joc era Cyberpunk 2077 în perioada lansării, Xbox și PlayStation au început să le ofere banii înapoi celor care au cumpărat jocul. La scurt timp după, Sony a luat decizia de a înlătura jocul din PS Store. Lucrurile au mers rău preț de câteva update-uri, dar într-un final, totul a început să prindă formă.

Trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, și să aplaudăm CD Projekt pentru stadiul în care a ajuns acum Cyberpunk 2077. Urmează DLC-ul Phantom Liberty care îl va introduce și pe Idris Elba alături de Keanu Reeves, iar jocul se prezintă mai bine ca niciodată, iar cu promisiunea că noua expansiune va aduce și schimbări la nivel de gameplay și grafică, nu pot spune decât că abia o aștept.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button