MORE

Cyanogen renunta la propriul sistem de operare

O veste proasta pentru cei care visau un viitor in care sa Cyanogen Inc. sa produca o varianta de Android mai buna decat Android-ul standard, care ar putea fi folosit pe orice telefon. Compania a cam renuntat la propriul sistem de operare.

Conform unor informatii obtinute de Android Police, ca urmare a unei intruniri a conducerii companiei, s-a luat spontan decizia de a se renunta la 20% din angajati, cea mai mare parte fiind din divizia care se ocupa in mod direct cu dezvoltarea sistemului de operare. Asta inseamana ca in jur de 30 de oameni au fost concediati.

Angajatii s-au trezit peste noapte fara un loc de munca, urmand ca de acum inainte Cyanogen Inc. sa se concentreze pe dezvoltarea de aplicatii.

CyanogenMod, sistemul de operare gratuit, nu va mai fi dezvoltat de acum inainte, existand o sansa ca productia sa fie continuata de comunitate. Cyanogen OS, sistemul de operare facut pentru producatorii de telefoane, va fi eliminat cu totul.

Cel din urma nu s-a bucurat de un succes prea mare, compania esuand sa obtina contracte cu producatorii de telefoane pentru folosirea sa. OnePlus era unul din clientii sai cei mai mari, dar relatia dintre cele doua companii s-a dizolvat in conditii nu tocmai fericite.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button