MORE

Cyanogen refuza banii Google!

Cyanogen refuza banii Google, si asta in conditiile in care multe companii aflate la inceput fac din castigarea interesului Google chiar telul lor final. Nu si pentru Cyanogen, care sunt un pic mai incapatanati si mai integri.

Conform The Information, directorul Cyanogen, Kirt McMaster le-a spus actionarilor ca recent a refuzat o oferta de la Google ce intentiona sa cumpere Android Sundar Pinchai, preferand in schimb sa se axeze pe incercarea de a obtine un ajutor de un miliard de dolari pentru a finanta a treia runda de produse. Decizia este motivata de scopul final declarat al companiei: acela de a deveni una dintre cele mai populare ecosisteme mobile din lume. OS-ul Cyanogen este practic o versiune „mai deschisa” a Androidului.

Chiar si asa, sa refuzi Google este o miscare indrazneata, mai ales ca acum compania cauta fonduri in plus fata de cele 30 de milioane de dolari pe care le-a colectat anul trecut. Exista insa speranta: investitorilor Cyanogen li s-a spus ca aceasta companie a realizat o intelegere cu Micromax pentru a construi telefoane conform modelului Cyanogen. Este inca prea devreme sa ne pronuntam daca aceasta miscare va avantaja compania pe termen lung, insa Cyanogen este cu siguranta pe radarul Google si asta reprezinta ceva!

Articole asemanatoare

2 comentarii

    1. Vor cm pentru că sunt obsedați de control. Cei de la google sunt niște ipocriți … tot se mândresc că android este open source când colo, ei încearcă să îl facă cât mai closed pe zi ce trece. CM este ultima linie de apărare împotriva prostiilor de la google, iar dacă ei pun mâna pe el, vom rămâne fără prea multe alternative pentru un android pur open, fără reclame și spy from google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button