MORE

Cyanogen e pe val: sute de milioane de dolari se indreapta deja spre ei, chiar daca Microsoft si-a infirmat interesul.

Cyanogen a beneficiat de foarte multa atentie in ultima vreme. Partial datorita numarului in crestere de useri de Android care prefera CyanogenMod in detrimentul Android-ului stock, partial din cauza faptului ca OnePlus a livrat smartphone-ul One cu Cyanogen preinstalat, partial gratie unor zvonuri de anul trecut cum ca Amazon, Samsung sau Yahoo sunt in discutii cu Cyanogen. Si poate ca o mare parte a atentiei se datoreaza celui mai recent zvon, cum ca Microsoft intentiona sa investeasca masiv in startup-ul Cyanogen (lucru care… nu s-a intamplat, desi un parteneriat viitor nu este exclus).

Dar probabil ca infirmarea acestei intentii din partea Microsoft este cel mai bun lucru care li se putea intampla celor de la Cyanogen, atragand in acest fel atentia altor companii, asa cum spune chiar CEO-ul, Kirt McMaster. Iar Cyanogen se pare ca nu a ramas cu buza umflata din toata situatia cu Microsoft, acestia intentionand sa-si integreze produsele proprii (gen Office, presupunem), in versiunea de baza a CyanogenMod. Toate aceste aspecte au dus la atentia despre care tot vorbeam mai devreme. Cyanogen a organizat o noua runda de finantare, in cautare de „sponsori”. Ei bine, s-a raportat faptul ca aceste finantari se apropie deja de suma de 110 milioane de dolari. Bloomberg spune ca aceasta runda de finantare le-ar putea aduce celor de la Cyanogen undeva pe la 500 milioane de dolari, sau poate chiar mai mult.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button