GamingPC&ConsolesTech&IT

Cutiile cu premii din jocuri sunt acum ilegale în Belgia

Începând din anul 2017, când criza cutiilor cu premii aleatoare din jocuri era la apogeu, Belgia a devenit una dintre primele țări care au luat problema în serios. Comitetul belgian însărcinat cu investigația a concluzionat în noiembrie că „combinația dintre bani și dependență înseamnă joc de noroc” și a promis să le interzică.

Acum, țara a făcut efectiv acest lucru. Comisia lor de gaming a petrecut câteva luni de investigare a mai multor jocuri, în cele din urmă constatând că Overwatch, FIFA 18 și Counter Strike: Global Offensive operează în afara legilor sale, în special din cauza mecanismelor lor cu cutiile cu premii.

Pentru a vorbi despre un joc de noroc, Comisia de jocuri utilizează patru parametri. Dacă există un element de joc, un pariu poate duce la profit sau pierdere, iar șansa are un rol în joc. În cazul FIFA 18, Overwatch și Counter Strike: Global Offensive, Comisia de jocuri decide că sistemul de cutii cu premii constituie un joc de șansă care face obiectul legii belgiene privind jocurile de noroc. Dezvoltatorul jocului Star Wars Battlefront II a făcut unele ajustări la scurt timp după lansare, astfel încât sistemul de cutii cu premii din joc nu mai reprezintă din punct de vedere tehnic un joc de noroc. Deși sistemul de cutii cu premii în celelalte trei jocuri video poate fi văzut ca un joc de noroc, există întotdeauna o lipsă de protecție a jucătorilor. Este îngrijorător faptul că adesea este vorba despre jucători minori. Caracterul ascuns al jocurilor de noroc este în plus problematic în cazul copiilor. Dacă acest lucru nu este organizat în mod corespunzător, jocurile de noroc în jocurile video vor provoca daune mari oamenilor, familiei și societății.

În consecință, oficiul Ministerului de Justiție afirmă într-un comunicat de presă că aceste trei titluri sunt supuse dreptului penal.

Cutiile cu premii trebuiesc de asemenea să fie eliminate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, operatorii riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani și o amendă de până la 800.000 de euro. Când sunt implicați minori, aceste pedepse pot fi dublate.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button