Tech&ITPCTECH

Cutefish OS este una dintre cele mai arătoase distribuții de Linux

Este o șansă ca pasionații de Linux să fie familiari cu elementary OS, o distribuție pe care mulți o consideră cea mai frumoasă de pe piață. Însă cum unul dintre fondatorii acelui proiect a părăsit echipa, este timpul să ne uităm și la alternative. Iar Cutefish OS este o altă distribuție (bazată pe Debian) care vrea să se bată la titlul de Miss Linux. * ultima parte am improvizat-o, nu vă obosiți să căutați *

Cutefish OS folosește framework-ul Qt Quick și oferă o interfață asemănătoare cu cea întâlnită pe macOS, de aici și terminația din nume. Iar cu un look inspirat de un sistem de operare atât de ușor de folosit, este destul de evident că noua distribuție va avea un appeal destul de mare pentru persoanele care abia pășesc în lumea Linux-ului și vor o interfață prietenoasă. Chiar dacă se află încă în stadiul Beta, noua distribuție este foarte bine finisată, iar asta este evident și în poze.

Încă are neajunsuri, iar în acest punct îi lipsește un magazin de aplicații serios, singura varianta prin care poți instala chestii noi fiind prin intermediul fișierelor .deb pe care le instalezi printr-o interfață de terminal. Ăsta este un deal-breaker pentru utilizatorii noi, însă pe măsură ce Cutefish OS se va apropia de stadiul final, sunt sigur că asta va fi una dintre problemele pe care dezvoltatorii vor dori să le adreseze.

Momenta, distribuția este încă în dezvoltare și probabil va mai dura o vreme până când va fi lansată într-o variantă finală. Chiar și așa, o să urmăresc proiectul pentru că plănuiesc să revin pe Linux și în momentul în care voi face asta, nu mi-ar strica o distribuție arătoasă, mai ales că sunt unul dintre oamenii care pun preț pe chestia asta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button