MORE

Curse cu masini robotice vin la Formula E – Roborace!

Pentru cei care nu sunt la curent cu lumea curselor, Formula E este ca Formula 1, dar masinile sunt electrice. Pentru ca asta nu era suficient de futuristic, Formula E va capata o noua divize dedicata masinilor care merg de unele singure.

Evenimentul se va numi Roborace, si va avea loc inainte de fiecare cursa Formula E oficiala, si se va asemana cu ceea ce ne-am astepta sa vedem de la o cursa de Formula 1. Si anume, 10 echipe, fiecare cu cate doua masini, se vor intrece pentru victorie.

Doar ca in acest caz, victoria nu vine celui mai bun pilot, ci va veni celor care sunt capabili sa creeze componenta software cea mai performanta pentru ca masinile care pot atinge 300 km/h sa termine cursa cu succes.

Da, ati citit bine, 300 km/h. La o asa viteza, masinile vor avea nevoie de algoritmi foarte rapizi si eficienti pentru a nu produce un accident. Organizatorii cursei au facut un parteneriat cu o companie de tehnologie numita Kinetik pentru realizarea acestor masini, asigurandu-se astfel ca vor fi identice la nivel de hardware, si ca doar partea de software va fi diferita. In esenta, au atins acel standard catre care tot tinde FIA de ani de zile cu Formula 1, de a elimina diferentele dintre masini.

Mai tineti minte cand erau masini de Formula 1 cu 6 roti?

Detalii mai multe despre Roborace vor fi anuntate la inceputul anului viitor. Poate Codemasters vor decide sa participe, din moment ce se tot ocupa de facut AI pentru jocurile F1 de cativa ani de zile.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button