GamingMobileȘtiri IT

Curând veți putea juca titlurile din librăria Steam pe tabletă și mobil

Steam este în primul rând folosit ca mijloc de descărcare și jucare a jocurilor pe un PC, dar Valve a extins folosirea sa și mai mult de-a lungul anilor – cu Steam Link conectat la un televizor vă puteți accesa titlurile din librăria voastră prin streaming. Valve duce acum acest concept și mai departe, scoțând complet hardware-ul din ecuație și aducând jocurile pe dispozitivele mobile.

Valve și-a anunțat planurile de a lansa două aplicații noi în viitorul apropiat, care vor face librăria voastră de pe Steam și mai valoroasă. O versiune a lui Steam Link sub forma unei aplicații va fi lansată peste aproximativ două săptămâni, și vă va permite să redați jocuri pe dispozitive Android și iOS. Partea de Android include dispozitive precum telefoane, tablete și televizoare, în timp ce dispozitivele iOS acceptate includ iPhone-urile, tabletele iPad și chiar dispozitivele Apple TV.

O versiune beta va oferi la început numai suport Android și dispozitivul va trebui să fie conectat la rețeaua locală fie printr-o conexiune fără fir de 5Ghz sau cu fir prin Ethernet. Veți putea utiliza controller-ul Steam, controller-ele MFI și alte dispozitive pentru a vă putea juca.

Aplicația Steam Link va fi urmată „mai târziu în această vară” de o aplicație Steam Video. Acest lucru vă va permite să urmăriți filmele și emisiunile vândute de Steam (da, Steam nu vinde doar jocuri, ci și filme și software de productivitate) pe dispozitivele menționate mai sus. Deoarece latența este mult mai puțin îngrijorătoare, veți putea să redați videoclipuri prin Wi-Fi sau LTE. Valve spune că va sprijini, de asemenea, redarea offline.

Rămâne de văzut cât de bine vor funcționa aceste aplicații, dar dacă vor respecta un standard minim de calitate, se poate dovedi a fi un avantaj foarte mare pentru cei care folosesc deja Steam. Voi ce părere aveți? Veți juca jocurile voastre de pe Steam pe telefon, sau vă rezumați la PC? Spuneți-ne în comentariile de aici sau de pe Facebook!

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button