MORE

Cum vrea Microsoft sa cucereasca piata realitatilor… alternative?

Printre alte anunturi interesante, Computex a fost si o ocazie pentru ca Microsoft sa dea in vileag noi informatii despre Windows Holographic, acea versiune exotica de Windows pentru castle HoloLens.

Ei bine, Windows Holografic nu va ramane exotic prea mult timp, intrucat se pare ca Microsoft vor aduce toate functiile acestuia catre Windows 10, si vor deschide mediul de dezvoltare pentru orice producatori sunt interesati sa dezvolte asemenea casti, folosind cel mai nou sistem de operare al companiei.
Windows Holographic - sursa CNET

N-am prea zis nimic de Windows Holographic pana acum, asa ca vom folosi strategia pozei care spune mai mult decat o mie de cuvinte.

Colaborarea in realitate augmentata

Decat sa intre in competitie directa cu actualele device-uri de VR de la ora actuala, se pare ca Microsoft vor trata aceasta piata cu o strategie mai larg-cuprinzatoare.

Mai exact, Microsoft vor transforme Windows 10 in platforma predefinita pentru interactiunea in spatiile extra-reale, fie vorba de Realitate Virtuala (VR) sau Realitate Augmentata (AR).

Realitatea Augmentata folosind Microsoft HoloLens

Obiectivul eventual este ca utilizarea unui device de acest gen sa fie la fel de simpla precum conectarea oricarui alt periferic plug-and-play, si la fel de intuitiva.

Viziunea unui viitor in care toate device-urile de VR si AR sunt compatibile si integrate cu Windows ar putea aduce impreuna oameni din oricare colt al globului in aceeasi „camera” virtuala (si in acest proces sa captureze fara drept de apel piata de Social VR ce inca nu exista).

Windows Desktop-ul viitorului

Microsoft incurajeaza dezvoltatorii prin premisa ca daca acestia vor dezvolta aplicatii de VR prin intermediul platformei UWA (Universal Windows Applications), acestea vor fi in viitor compatibile si cu castile de realitate augmentata precum HoloLens, o abordare mult mai desteapta decat sa incerce sa convinga dezvoltatorii sa creeze aplicatii pentru HoloLens in sine, al carui kit de dezvoltare costa momentan 3000$ si care mai are ani buni pana la lansare.

Va invitam sa vizionati materialul de promovare oferit de Microsoft pentru tehnologia HoloLens.

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button