MORE

Cum vrea Intel sa treaca de 10 nanometri

In acest moment, Legea lui Moore este pe calea disparitiei, progresul in dezvoltare  procesoarelor devenind din ce in ce mai lent, datorita complexitatii in crestere exponentiala a procesului de productie.

Din acest motiv, Intel nu prea mai poate lansa un procesor pe 10 nanometri anul acesta, iar trecerea la 7 nanometri ar necesita inca doi ani si jumatate de dezvoltare. Asa ca pare un moment numai bun ca Intel sa anunte ca va trece la un proces de fabricatie nou.

Acesta va implica litografie cu ultraviolete extreme, permitand tranzitia la 7 nanometri mai devreme de cei 2.5 ani estimati in momentul actual din cauza tehnologiei curente.

Desigur, costul pentru aceasta tehnologie nu va fi mic, Intel estimand ca dezvoltarea noilor procese de fabricatie va ajunge in total la mai bine de 270 de miliarde de dolari pe parcursul urmatorilor 10 ani. O crestere insemnata de la estimarea din 2011, cand Intel preconiza doar 104 miliarde de dolari pentru tehnologia necesara realizarii de procesoare noi.

Dincolo de 7 nanometri, Intel cauta nu doar metode noi de fabricatie, dar si materiale noi, mai eficiente ca siliciul de zi cu zi, cum ar fi Nitrat de Galiu.

[PC World]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button