MORE

Cum trimiti semnal video Wireless catre televizor intr-un buget de sub 200 de RON

Sunt o persoana extrem de lenesa si imi place sa pot sa controlez de la distanta dispozitivele din casa. Sunt extrem de constient la ce riscuri ma expun din punct de vedere al securitatii, dar este un confort pe care il doresc si un compromis pe care sunt pregatit sa il fac.

Totusi, pana acum ceva timp, cablul HDMI imi traversa sufrageria si se ascundea, ca la multi dintre noi, pe sub covor, nu care cumva sa il vada un invitat si sa creada ca nu poti sa manageriezi un amarat de cablu. In fine, mania asta a cablurilor invizibile ne-a cuprins pe toti, mai ales de cand avem telefoane capabile de fotografie si video, dispozitive inteligente si tot asa. Tot mai des ne lovim de necesitatea unui semnal video Wireless, iar tehnologia se pare ca a ajuns in punctul in care ne poate oferi asta intr-un buget limitat.

Totul se incarca si totul trebuie sa detina o interfata de utilizare. Fie software, printr-un app, fie hardware, prin incorporarea unui sistem de interactiune cu dispozitivul.

De ce analogia de mai devreme? Ei bine pentru ca pe noi ne intereseaza ceva cat mai simplu de utilizat, fara prea multe butoane si mai important care sa ne ajute sa trimitem semnal video din PC catre televizor sau orice mediu de redare fara sa folosim un cablu.

In acest caz, media center-urile si alte cateva dispozitive dispar din ecuatie, pretul fiind destul de ridicat pentru bugetul nostru, cea mai buna alegere fiind un Google ChromeCast 2.0, asigurand un semnal wireless catre orice display sau sistem de redare video prin HDMI. 

De ce am ales un produs Google si nu alt sistem de transmisie wireless via WiFi? Ei bine, pentru ca Chromecast-ul este deja integrat in mai toate aplicatiile celor de la Google. Este imposibil sa nu fi vazut simbolul de mai sus intr-un browser, clip de youtube sau pe Android, facand din dispozitiv o unealta extrem de ieftina care sa iti permita sa trimiti, de exemplu, de pe telefon pe televizor un clip filmat in vacanta.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te legi la reteaua WiFi locala, la care ai conectat si stick-ul ChromeCast si esti gata de transmisiuni catre terminalul dorit, browserul tau, telefonul, tableta si PC-ul semnaland deja prezenta dispozitivului. 

Poti sa alegi si prima versiune a stick-ului Google, dar asta inseamna ca renunti la cateva avansuri tehnologice pe care Google le-a implementat in Chromecast 2, precum transfer eficient de informatii, acces la retele 5GHz si o serie noua de aplicatii. Prima iteratie a acestuia, are destule hack-uri si metode sa il faci sa redea imagine de pe PC, in unele cazuri putand sa faci si lucruri mult mai complexe, precum video streaming de jocuri de pe telefon spre exemplu, pe televizorul din sufragerie! Lucru pe care ChromeCast 2 il face nativ.

Si toate astea fara un fir pe care sa il ascunzi sub pres sau sa il dai dupa canapea, sifonier si calorifer, asa cum multi dintre noi am facut in trecut. Cei interesati pot chiar sa inceapa sa se joace mai mult cu dispozitivul, pot face chiar ceva hacking pe ici pe colo, existand deja app-uri open source pentru ambele versiuni de ChromeCast, unele dintre ele gasindu-se chiar in Google Play. Asa ca te poti usura si de fire si avea un nou hobby, posibilitatile cu acest dispozitiv fiind destul de variate.

Iar pentru posesorii de SmartTV-uri si sistem de operare Windows, promitem maine un tutorial MiraCast, o unealta extrem de buna si mai ales gratuita, pentru cei care isi doresc un wireless display. Cu mici impedimente.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button