Cum se mai prezinta World of Tanks?! [VIDEO included]

Iata ca au trecut 5 ani de cand World of Tanks si-a facut aparitia pe piata de jocuri Free-to-Play si a revolutionat-o cu bataliile sale intre tancuri, dar si prin intermediul sistemului de monetizare neabuziv.
Putem spune ca asta ar fi reteta potrivita pe care orice dezvoltator ar trebui sa o foloseasca sau sa se inspire din ea. Totusi, in caz ca nu stiati, toata tarapanaua cu acest joc a pornit taman din mama Rusie, unde este inradacinata o pasiune pentru aceste bestii metalice si reci.
Plecand de la aceasta premisa, Victor Kislyi, actualul CEO al companiei Wargaming, impreuna cu echipa lui a reusit sa aduca la viata World of Tanks.
Voi o sa radeti acum si o sa insiruiti o serie de glume cu Cyka, Blyat, Vodka si asa mai departe, dar trebuie sa recunoasteti ca si rusii sunt in stare sa dezvolte de la cap la coada un joc bun.
Oricum, acest tanc rusesc si-a continuat avansul precum un tavalug nimicitor pana a ajuns in Europa si a cucerit-o, dupa care a decis ca nu are inca spatiu vital suficient asa ca America si Asia au fost urmatoarele pe lista.
In urma acestei expansiuni a rezultat ca multe persoane sunt pasionate dupa tancuri sau tehnica militara. Eh, fiecare avem hobby-urile si pasiunile noastre.
In momentul de fata jocul la capitolul grafica se prezinta relativ destul de bine, echipa din spatele jocului lucrand din zor pentru renovarea tancurilor in format HD. La capitolul sunet inca mai au de lucrat nitel, deoarece unele tancuri se aud de parca sunt niste conserve ambulante care trag cu pietricele.
O idee ar fi sa se duca la un muzeu si sa inregistreze cateva tancuri functionale. De exemplu, la muzeul Bovington din Marea Britanie au singurul tanc Tiger functional din lume care este intretinut de o echipa vasta de voluntari.
Cand vine vorba de gameplay aici lucrurile devin un pic mai interesante, deoarece intra in joc mai multe variabile. Una dintre ele este jucatorul si skill-ul acestuia. Alta este tancul pe care il foloseste. Nu in ultimul rand avem RNG-ul sau Random Number Generator caruia trebuie sa ii multumim pentru aparitia unui nou set de injuraturi. Uneori este poreclit drept „Mana lui Stalin”, cea care ghideaza proiectilele in inamici sau nu.
De asemenea, tancurile cu un blindaj foarte rezistent sunt facute din „Stalinium”. Dupa cum vedeti, bascalia cu iz rusesc este regasita si in acest joc, nu doar in CS:GO, League of Legends, etc.
Oh am uitat sa va zic ca artileriile sunt pe locul 2 cand vine vorba de numarul de injuraturi primite, deseori fiind catalogate drept „Noob clickers” sau „Sky cancer” fiindca stau cu dosul lor in baza si trebuie doar sa tinteasca, sa dea un amarat de click si sa rada trei sferturi din viata unui tanc. In curand acestea vor primi un rebalance.
O deficienta pe care o are jocul in momentul de fata este lipsa suportului multicore. Asta inseamna ca degeaba detii un i7 ultimul racnet fiindca WoT o sa iti foloseasca un singur nucleu, asemenea unui batran care va servi vita kobe, dar nu are dinti, asa ca o va mananca cu paiul.
In acest moment World of Tanks a ajuns sa se laude cu nu mai putin 7 tech tree-uri- Tancurile din Stalinium, Muricanii tari de cap, Vesnicul Made in China, Cutiile de carton franceze cu 8 viteze pentru mansarier si una inainte in cazul in care inamicul ataca din spate, Trabucul, biscuitii, ceaiul si brandy-ul, Deutschland-ul cu ale sale tancuri alimentate de Schnaps si Tancurile japoneze cu katane in loc de tun.
Ei cam asta ar fi tot. In viitorul apropiat vom vedea si tancuri de la cehi, suedezi, unguri si cine stie, poate din tarisoara noastra draga si scumpa. Sunt sigur ca bucuria va fi mare pentru voi.