PC

Cum se descurcă Ryzen la overclock?

Ne apropiem de momentul în care review-urile pentru procesoarele Ryzen vor fi disponibile Până atunci, hai să mai aruncăm o privire peste informațiile care se mai scurg pe internet.

Recent am primit un răspuns la întrebarea „Cum se descurcă Ryzen în overclock”. Misterul a fost elucidat de MSI, prin intermediul manualului plăcii de bază X370 Titanium. Aceasta vine cu o rotiță de overclock ce modifică voltajul și frecvențele pe mai multe trepte, mergând de la 0 la 11. De ce 11? Fiindcă este mai mare ca 10.

Procesoarele cu 8 nuclee se pare că pot să atingă 4.4GHz doar prin învârtirea unei rotițe, desigur dacă aveți și răcire adecvată. La o asemenea frecvență, puteți fi siguri că Ryzen ar trebui să aibă suficientă performanță pentru a face prăpăd cam tot. Bine, un Kaby Lake la 5GHz tot va avea performanță mai bună în aplicații care nu folosesc multe nuclee, dar pentru multi-tasking, codare video, streaming și multe altele veți avea suficienți cai putere.

Procesoarele de 6 nuclee vor atinge în mod bizar doar al 4.3GHz maxim, iar cele cu 4 nuclee doar la 4.2GHz. S-ar crede că opusul ar fi valabil, din moment ce mai puține nuclee ar însemna mai puțină căldură și un consum de energie mai mic. Desigur, aceste procesoare nu vor ajunge pe piață luna viitoare, ci pe la vară, așa că poate mai este timp până atunci pentru a le mai gâdila.

Desigur, temerarii pot să modifice manual frecvențele procesoarelor în cazul în care vor un overclock mai bun.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button